Kennen jullie deze nog, nog, nog? Youssef Rossi

Youssef Rossi. Wie kent hem nog? Ooit speelde hij vier wedstrijden voor NEC. Ook zijn volgende avontuur, bij het Schotse Dunfermline, is inmiddels op vreemde wijze tot een einde gekomen.


Halverwege het seizoen 1999/2000 was alles in en rond De Goffert in Nijmegen in euforie. Leen Looyen, technisch directeur van NEC, had het voor elkaar gekregen om een heuse international naar de Gelderse stad te halen. Youssef Rossi, meervoudig Marokkaans international met zelfs WK-ervaring, zou de ontbrekende schakel in de Nijmeegse defensie zijn. Met Rossi, een corpulente en nietsontziende voorstopper, zou NEC zich moeten kunnen handhaven in de Eredivisie.


Althans, dat waren de gedachten vooraf. In de praktijk stond er inderdaad iemand, een ware muur waar geen spits tegenop kon. Zijn slidings deden denken aan Zuid-Amerika en op zijn inzet leek niets mis. Vier wedstrijden knokte hij zich voor onze Nijmeegse vrienden, waarbij hij zelfs nog een keer tot ‘Man of the Match’ werd uitgeroepen. Maar toen, in de warming-up van de thuiswedstrijd tegen PSV, sloeg het noodlot toe. Hij verdraaide zijn knie, werd op een brancard van het veld gedragen direct richting ziekenhuis. Terwijl zijn vervanger Mark Oosterhof het uitstekend deed, zodat NEC met 2-1 won van PSV!, werd bij Rossi een gescheurde kruisband vastgesteld. Einde avontuur.De trainer van NEC van dat moment, Jim Calderwood, was anderhalf jaar later manager van Dunfermline. Een zaakwaarnemer bood hem een Marokkaans international aan, Youssef Rossi. Calderwood dacht na en na een korte stage mocht hij blijven. Maar veel plezier heeft Dunfermline niet aan Rossi beleefd. In totaal zou hij 21 wedstrijden spelen voor de Schotse club in de Premier League. Zijn laatste wedstrijd dateert van april 2002. Sinds gisteren zijn dan de wegen tussen Dunfermline en Rossi eindelijk gescheiden. Waar hij in die 22 maanden verbleef, wist ook de club vaak niet. Afgelopen zomer meldde Rossi zich plotsklaps weer in de Schotse provinciestad om zich aan te sluiten bij de voorbereiding van het eerste elftal. De UEFA had namelijk beslist dat hij niet eigenhandig van club mocht wisselen, omdat hij nog een contract had bij Dunfermline. Na drie weken voorbereiding verdween Rossi weer.


Vorige maand werd hij weer gesignaleerd. Hij trainde vrolijk mee met Raja Casablanca, de kampioen van Marokko. Spelen mocht echter niet, omdat de UEFA hem inmiddels een wereldwijde schorsing had opgelegd. Maar sinds gisteren mag hij officieel voor Raja uitkomen, omdat het contract eindelijk is ontbonden. ,,Ach, Rossi stond nog steeds bij ons op de salarislijst, maar door de voortdurende boetes voor zijn ongedisciplineerde gedrag en afwezigheid, heeft hij in die jaren evenveel aan ons betaald als wij hem aan salaris en premies,” was de lauwe reactie van de perschef van Dunfermline. We zijn benieuwd hoe lang hij het bij Raja Casablance volhoudt.


Bron: Elf

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan