Kasperczak: ‘Return wordt spannend’

Henryk Kasperczak is er zeker van. Zijn club Wisla Kraków is de grote favoriet tijdens de dubbele UEFA Cup – confrontatie met NEC.


“Wisla heeft met afstand de meeste ervaring”, aldus de coach. “Dat moet de doorslag kunnen geven. Toch zal het niet simpel worden. Ik ben ervan overtuigd dat de return op 15 oktober in Nijmegen ook nog spannend zal zijn. De mensen in Polen denken dat wij eenvoudig van NEC zullen winnen, maar niemand moet vergeten dat het niveau van de Nederlandse competitie veel hoger is dan in Polen. Ik denk niet dat we in onze thuiswedstrijd zo’n grote voorsprong zullen opbouwen dat we straks met een gerust hart naar Nijmegen kunnen afreizen.”

Kasperczak, 67-voudig Pools international en net als Johan Neeskens mondiaal doorbrekend tijdens het WK van 1974, was jarenlang bewonderaar van het Nederlandse voetbal. “Ik heb ooit drie keer met Polen tegen Neeskens gevoetbald in een tijd dat onze landen het allerbeste voetbal ter wereld speelden. Dat is nu voorbij, al kun je tegenwoordig Nederland en Polen ook nog steeds vergelijken. In beide landen worden de allerbeste spelers razendsnel weggekocht.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan