Jong NEC onnodig uit beker

Jong NEC is door een 1-1 gelijkspel bij Jong PSV uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg eindigde als derde in een poule van vier.

Het was een onnodige uitschakeling, want de Nijmeegse ploeg kreeg genoeg winstkansen in Eindhoven. Een zege was genoeg geweest voor een plaats in de kwartfinale.

De spanning in de poule was vooraf groot, want alle vier de ploegen stonden gisteren voor aanvang van de laatste wedstrijd op drie punten. Door een slecht doelsaldo was winst voor NEC noodzakelijk.

De Nijmeegse ploeg begon overweldigend en kwam al in de derde minuut op voorsprong. Thijs Hendriks had goed het oog in een prachtige loopactie van Charles Kazlauskas die scoorde. Daarna waren er nog grote kansen voor weer Kazlauskas, Hendriks en Tarik Divarci. Daarna werd PSV iets sterker, maar toch kwam de gelijkmaker een minuut voor rust uit de lucht vallen.

In de tweede helft was NEC opnieuw de sterkere ploeg, maar het kreeg niet zulke grote kansen meer als voor rust. Door de 1-1 eindstand gaat PSV door. Vitesse, dat Roda JC met 4-3 versloeg, is de andere ploeg in de poule die verder gaat.