Jong NEC is goed op dreef

Jong NEC behaalde gisteravond in het Goffertstadion een afgetekende 4-0 zege op het eveneens hoog geklasseerde beloftenteam van Go Ahead Eagles. Vooral in de eerste helft waren de Nijmeegse reserves goed op dreef en scoorde daarin driemaal.

“Over het voetballend niveau ben ik zeer tevreden”, zei trainer Cees Lok. “De goede lijn van de wedstrijd tegen Vitesse (2-1 zege, red.) hebben we bij vlagen doorgezet. Alleen de tweede helft was een stuk minder. Het werd toen meer een soort flipperkastvoetbal. Ook ontbrak bij ons de binding met de spitsen.”

NEC opende de score na negen minuten via Charles Kazlauskas, die een verkeerde terugspeelbal onderschepte. Na een klein half uur verhoogde Tarik Divarce de voorsprong op aangeven van Alexander Prent. Op slag van rust werd Divarci binnen de zestien meter aangetikt. De toegekende strafschop werd verzilverd door Roel Hendriks: 3-0.

Doelman Bart van de Beek voorkwam na rust met een prima redding een tegentreffer. NEC werd alleen nog gevaarlijk via counters. Prent en Divarci misten daaruit twee opgelegde kansen. Vijf minuten voor tijd bepaalde Prent op aangeven van Sandreo de Jong de eindstand op 4-0.