HKN roept op tot sit-in op Keizer Karelplein

HKN, een van de twee supportersverenigingen van NEC, heeft op zijn site alle NEC – supporters opgeroepen om zondag tweeënhalf uur voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente een ‘vredige sit – in’ te houden op het Keizer Karelplein. De fans willen het verkeer in het Nijmeegse centrum voor korte tijd stilleggen.


De protestactie moet vooral ludiek blijven, zo wil HKN, die wél duidelijk wil aangeven het nog altijd bijzonder oneens te zijn met de weigering van burgemeester Ter Horst om het UEFA Cup-duel NEC – Wisla Kraków te verschuiven naar donderdagavond 16 oktober.

Ter Horst vreest ongeregeldheden als Poolse fans zich op de donderdagse koopavond in het Nijmeegse stadscentrum zouden kunnen begeven tussen het winkelende publiek.

Door de weigering wordt NEC -Wisla Kraków niet live op tv uitgezonden. Tot woede bestuur en supporters.

“Ondanks dat de beslissing niet meer is terug te draaien, willen wij toch uiting geven aan hoe wij over de genomen beslissing denken”, zegt HKN. “Om te laten zien dat wij achter het bestuur van NEC staan hebben wij een ludieke sit-in actie bedacht.”

Gisteravond vergaderde het NEC-bestuur lange tijd over de beslissing van Ter Horst. Voorzitter Hans van Delft sprak er vrijdag al schande van en kondigde toen aan serieus aan stoppen te denken.

Hans van Delft verwachtte voor aanvang van de vergadering – die gisteravond tot de late uurtjes doorliep – overigens niet dat er al snel enige belangwekkende beslissing over zijn positie zal vallen.


 


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.