Hardwerkend NEC breekt FC Twente

NEC-FC Twente (0-1) 2-1
18. John 0-1
47. De Freitas 1-1
49. De Nooijer 2-1

Bijz: Polak (Twente) mist penalty in de 24e minuut.

 Rene Temmink
 12.000 (200 Twente-supporters)
 Ten Rouwelaar, Polak, Quedraego (Twente)
 Govedarica (NEC, 24e minuut) & N’Kufo (Twente, 30e minuut)

NEC
Dennis Gentenaar, Resit Schuurman, Peter Wisgerhof, Arjan Ebbinge, Jeffrey Leiwakabessy, Patrick Ax(90. Ralf de Haan), Dejan Govedarica, Youssouf Hersi, Mike Zonneveld(67. Rene van Rijswijk), Fabian de Freitas (71. Zico Tumba), Dennis de Nooijer

FC Twente
Jelle ten Rouwelaar, Chris van der Weerden, Rahim Ouédraego (85. Nelson Goncalves), Patrick Pothuizen, Sjaak Polak(78. Jeffrey de Visscher), Georgi Gakhokidze, Peter Niemeyer, Bas Sibum (62.Kim Christensen), Jeroen Heubach, Blaise N’Kufo, Collins John



Hepudanouook?


 


Dat je al met verhit gemoed in het stadion plaats nam vanmiddag? Dit kwam natuurlijk door het heerlijke najaarszonnetje, maar mogelijk ook door de demonstratie een paar uur eerder op het Keizer Karel plein. De gemeente had alles uit de kast getrokken als generale repetitie voor het bezoek van de Poolse Hunnen. Mogelijk dat de spelers lucht hadden gekregen van al deze acties, want het broeierige sfeertje uit het centrum, leek op sommige momenten te zijn overgeslagen naar De Goffert.


Spelers betreden het veld


Deze keer stonden de spelers scherp aan de aftrap. Temmink had daar misschien niet op gerekend, want hij moest alle zeilen bijzetten om alles van dichtbij te kunnen volgen. Het moet gezegd worden, dat de meeste van zijn beslissingen juist waren, zelfs de pingel en het rood voor Gova.


Nou was er vooraf al veel te doen over het posteren van Gova naast Ebbinge nu Wielaert er niet was. Nees vond dit de beste oplossing. Dat vond ik vooraf dus niet, omdat je dan twee trage centrumverdedigers hebt, die met teveel ruimte in hun rug en snelle spitsen tegenover zich grote problemen zouden kunnen krijgen. Die kwamen er dan ook, toen Gova te laat instapte, achterstand moest goedmaken en verkeerd tackelde. De consequentie, penalty en rood, was duidelijk.



Voor NEC was er de mazzel, dat de strafschop aan de voor ons ?goede? kant moest worden genomen en dat hij wel bijzonder bedroevend werd ingeschoten. De 0-2 zou waarschijnlijk de genadeklap zijn geweest. De spelers van NEC pakten de uitsluiting van Gova heel goed op en gingen er met nog meer inzet tegenaan. Hersi speelde allesbehalve goed, maar werkte zich een slag in de rondte. Ook de anderen verzaakten niet.


Bij Twente zullen ze morgen nog wel even de video afdraaien om te kijken wat er nu allemaal misging bij die twee snelle goals achter elkaar. Overigens, mag dan ook geanalyseerd worden, waarom men niet tot georganiseerd aanvallen overging op het moment dat de NEC-ers massaal werden getroffen door kramp. Maar dat is verder hun probleem.


Bij NEC heeft men toch ook een probleem. De selectie is veel te krap. Zit het even tegen, dan blijkt de spoeling heel erg dun. Tumba komt erin, maar bakt er niets van, Rijswijk werkt hard, maar komt toch kwaliteit tekort en De Haan mocht invallen, omdat V.D. Sleen niet zo?n goede veldspeler is. En eigenlijk zou je ook De Nooijer wel willen wisselen, want die is na 60 minuten volledig op. De wedstrijd van vandaag lijkt Zonneveld ook geen goed gedaan te hebben, want die strompelde met dikke ijsbandages om knie en kuit na afloop op het veld.



Voor NEC was er de winst op Twente en drie punten, maar goed voetbal was er ook nu weer niet te zien. Heel af en toe gebeurde er wat leuks, maar vooral in de as van de ploeg staat het nog niet goed. Hersi en De Freitas liepen elkaar voor de voeten en waarom De Freitas zover naar achteren speelt is trouwens ook de vraag. De ploeg heeft echter geknokt en daardoor een verdiende overwinning uit het vuur gesleept. Heeft de actie van de gemeente NEC toch mooi op scherp gezet. Ik vraag me af of Guusje ook heeft gekeken.


 


Hepudanouook?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.