Groeten uit Denemarken

Naam: Dzevdet Sainoski
Bij NEC: 1997-1999
Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Farum (Denemarken)Sinds vijftien maanden heeft hij een dochtertje, Sara, maar eigenlijk weet Dzevdet nog steeds niet welke taal hij met haar moet spreken. Hij is de afgelopen jaren in zoveel landen geweest, dat Sainoiski inmiddels een raar taaltje spreekt. “Ik gooi soms alles door elkaar,Duits,Macedonisch, Deens, ja, en ook een beetje Nederlands.”, lacht de eerste Macedonier uit de geschiedenis  die ooit het NEC shirt droeg.


Inmiddels heeft de technische vaardige middenvelder na een mislukt Duits avontuur het voetbalplezier terug gevonden bij de bescheiden Deense club Farum. “Nadat ik bij NEC ben vertrokken ben ik bij het Duitse Hannover`96 terecht gekomen. Dat werd geen succes. Ik was daar nauwelijks begonnen of er kwam een nieuwe trainer. Die zag het niet in mijn zitten. Na een seizoen heb ik mijn contract zelf maar afgekocht.


Ik kon het niet meer opbrengen om  nauwelijks aan spelen toe te komen”, aldus de 29-voudig internatiol. De reis gaat naar het noorden. “Mijn vrouw heb ik ontmoet in Macedonie, maar ze komt oorspronkelijk uit Denemarken. Via via ben ik  bij Farum terechtgekomen. Een kleine, behoorlijk nieuwe club die dit seioen voor het eerst in de hoogste afdeling uitkomt. Ik maak nu al deel uit van de jonge clubgeschiedenis. Het eerste Farum-doelpunt in de Super-liga staat op mijn naam. Mooi heh? Vorig seizoen promoveerden we en scoorde ik 7 keer. Was me nooit overkomen.”

De Nederlandse taal begint hij langzaam te verleren, maar NEC volgt hij nog altijd intensief. “Ik check op wedstrijddagen altijd even op de Deense Teletekst wat NEC heeft gedaan. “It was a nice time” op de Goffert”. Toen mijn landgenoot Gorgi Hristov mij ooit belde met de vraag of ie bij NEC moest gaat voetballen heb ik niet voor niets gezegd: doen!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.