Geen plek voor Simr tegen FC Twente

NIJMEGEN – NEC speelt de uitwedstrijd tegen FC Twente morgen zonder opzienbarende verrassingen. Meest opvallende is dat Jarda Simr zijn basisplaats is kwijtgeraakt, omdat Peter Wisgerhof weer terugkeert na een schorsing. Daardoor schuift Resit Schuurman van de verdediging door naar het middenveld, wat inhoudt dat er voor Simr geen plek meer is.


Enige zorgenkindjes bij de Nijmegenaren zijn de twee centrale middenvelders, Youssouf Hersi en Dejan Govedarica. Hersi verstapte zich gisteren tijdens de training en heeft last van zijn enkel. Of Hersi kan meespelen tegen de Tukkers wordt vandaag beslist. Govedarica trainde de hele week apart, maar kan waarschijnlijk gewoon beginnen tegen Twente.


Trainer Johan Neeskens houdt voorin vast aan het koppel Frank Demouge en Patrick Ax. “Tegen NAC hebben zij het heel aardig gedaan, dan vind ik het normaal dat je ze opnieuw de kans geeft. Vooral over hun optreden in de tweede helft was ik zeer tevreden”, aldus Neeskens.


Ax, die na de winterstop de linkerflank verruilde voor een plaats in de punt van de aanval, voelt zich lekker als spits. Ook de samenwerking met Demouge verloopt steeds meer naar wens. “Die is niet verkeerd, nee. Tegen NAC ging het heel goed. Frank en ik voelen elkaar steeds beter aan. Ook de trainer heeft aangegeven dat hij tevreden is en dat we voorlopig blijven staan.”


De laatste zege van NEC in Enschede stamt alweer uit 1986. Ook morgen verwacht Neeskens een zware opgave. “Het enthousiasme van het publiek en de agressie van de ploeg, maakt Twente een sterke tegenstander.”


Volgens Ax kan NEC een zege met het naderende programma goed gebruiken. “Na Twente spelen we nog tegen De Graafschap, maar daarna volgt een loodzware periode. We spelen dan achtereenvolgens tegen Willem II, PSV, Feyenoord en Roda. Dus winst op Twente geeft ons wat lucht.”


De Tukkers moeten het zondag stellen zonder de aanvallers Ellery Cairo (geschorst) en Scott Booth (geblesseerd). Middenvelder Simon Cziommer keert terug van een schorsing.


Vermoedelijke opstelling NEC: Gentenaar; Wisgerhof, Wielaert, Hesp, Leiwakabessy; Schuurman, Govedarica, Hersi, Zonneveld; Demouge en Ax.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.