Friso Schotanus: ”NEC voor de happy few”

Voor wie het mocht zijn ontgaan: ons ?eniesee? gaat Europa in. Maar de ?gloryhunters? die mochten denken nu eens gezellig naar het stadion te komen, kunnen dat alvast vergeten. Ruim voordat de competitie begint, zijn alle seizoenkaarten al uitverkocht. Wie toch een kaartje weet te bemachtigen, moet daarvoor in Nijmegen nog eens flink de portemonnee trekken. Het voetbalmaandblad Johan becijferde onlangs dat de gemiddelde prijs voor een seizoenkaart voor NEC in vier jaar tijd is gestegen met maar liefst 125%. Betaalde men in 1998 gemiddeld nog 135 gulden, nu is dat 140 euro. Niet leuk voor mensen met een minimumloon of bijstandsuitkering.


De voorlichter van NEC vertelt er nog wel bij dat men met de kaart korting kan krijgen, bijvoorbeeld bij McDonald?s en het theater. We zien het al voor ons: na een pot voetbal eerst een sjieke hap junkfood en dan een lekkere eenakter. Maar ja, onze profs moeten toch hun boterham kunnen verdienen. Waar moeten zij anders hun auto van een tonnetje of wat van betalen?
Misschien verdient het Engelse model navolging. Daarin kunnen onbemiddelde fans een speciale seizoenkaartlening afsluiten bij de bank, zodat zij in staat zijn iedere twee weken hun helden te bekijken. Tegen een spectaculaire rente trouwens, maar ja, je moet wat als arme voetballiefhebber.


Friso Schotanus
Bron: Nijmeegse Stadskrant

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.