Frank Demouge tegen Heerenveen in basis

Frank Demouge begint zaterdag in de uitwedstrijd tegen Heerenveen in de basis bij NEC. Hij krijgt de voorkeur boven Zico Tumba en Fabian de Freitas.


De Freitas was al eerder in ongenade gevallen bij trainer Johan Neeskens. Hij voetbalde afgelopen seizoen niet en heeft moeite zijn ritme te vinden. Zico Tumba stond de afgelopen wedstrijden in de basis. Hij lijkt niet fit en scherp genoeg om een hele wedstrijd te spelen.


Afgelopen week is er uitgebreid gesproken over de slechte resultaten bij NEC. De ploeg van trainer Johan Neeskens krijgt te veel doelpunten tegen en scoort te weinig.


Het resultaat van de gesprekken is NEC minder risico’s zal nemen. Arjan Ebbinge: “We zetten nu steeds veel druk op de tegenstander als we verdedigen. Dat is risicovol. Nu zullen we verder inzakken. Zo geven we minder ruimte weg.”


Arjan Ebbinge speelde heel lang voor Heerenveen. “Het is de eerste keer dat ik in het Abe Lenstra-stadion tegen Heerenveen speel. Da’s best bijzonder.”“Elk punt dat we nu pakken is pure winst. En uit bij Heerenveen is het zeker lastig winnen”, zegt NEC-spits Frank Demouge. De lieveling van het publiek staat zaterdag in de basis.


Frank Demouge: “Ik zit net weer anderhalve week bij de groep. Het leek er deze week wel op dat ik in de basis zou mogen beginnen. Tijdens de laatste training hoop je op zekerheid en die heb ik nu.”


De coaches bemoeiden zich nadrukkelijk met het afsluitende partijtje vrijdag. “Meer dab anders”,  zegt Demouge. “Maar de zaak moet ook goed staan. We gaan voor een punt, meer zou mooi zijn.”


Opstelling: Gentenaar; Wisgerhof, Wielaert, Ebbinge, Leiwakabessy; Schuurman, Govedarica, Hersi, Zonneveld; De Nooijer & Demouge.


Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.