Foto’s & Verslag: De Treffers-NEC

Donderdag 24 Juli 2003

NEC moet nog op gang komen

De Treffers-NEC (1-2) 1-3
25′ 0-1 De Nooijer, 34′ 0-2 De Nooijer, 37′ Krijgsman 1-2, 52′ De Nooijer 1-3

Foto’s van de wedstrijd

Op een zonnig sportpark zuid hebben de ongeveer 2000 toeschouwers de Treffers Kegro een goede prestatie zien neerzetten tegen NEC. Ondanks dat de spelers van de Treffers pas twee trainingen achter de rug hebben kon je in de wedstrijd toch al een stuk organisatie en spelvreugde zien.

Nadat de zoon van de legendarische spits Henk Grim, voor zowel de Treffers als voor NEC, de aftrap had verricht floot de eigenlijk al ?gepensioneerde? scheidsrechter Postema voor de aanvang.
De eerste tien minuten kwam er weinig druk van NEC zijde. Enkele plaagstootjes werden goed gepareerd door de Treffers verdediging. Een nieuw gezicht in de verdediging is Frits van Putten. In deze wedstrijd liet hij al meteen zien waarom hij door de Treffers gehaald is.

In de 11e minuut kwam de eerste actie van Dennis de Nooijer van NEC. Vanuit een corner komt de bal bij hem terecht. Zijn schot op goal gaat er echter niet in. Enkele minuten later probeert de vrijgespeelde van Rijswijk met een mooie lob Makaay te verschalken, maar deze bal gaat over.
Ondertussen probeert de Treffers via voetbal vanuit de organisatie de bal naar voren te krijgen. Het is echter moeilijk om bij tegenstanders van dit formaat veelvuldig de spitsen te bereiken. Toch speelt de Treffers haar eigen spel en bouwt rustig op.

In de 24e minuut wordt het dan toch 0-1 voor NEC. Door balverlies op het middenveld wordt Dennis de Nooijer aangespeeld en deze komt in het strafschop gebied en speelt, onhoudbaar voor Eric Makaay, de bal onder de keeper door in de goal.
De druk van NEC neemt op dat moment steeds meer toe en dat leidt in de 32e minuut tot 0-2. Dennis de Nooijer weet zich ondanks tegenstand van Ulrich Cruden vrij te spelen en schiet met een mooie draai de bal langs Makaay.
Vlak voor rust komt Treffers toch weer terug op 1-2. Jeroen van de Kerkhof wordt aangespeeld vlak voor de 16 meter en houdt de bal goed vast. Een overtreding is nodig om hem te stoppen.
De vrije trap wordt genomen door onze ?Dennis? Krijgsman. Hij schiet de bal goed in en de bal gaat, lichtjes veranderd van richting, onhoudbaar voor Dennis Gentenaar de goal in.

Na de rust was de algemene verwachting dat de Treffers overlopen zouden worden vanwege gebrek aan conditie. NEC kwam ook goed uit de startblokken en dat resulteerde in de 52e minuut in een doelpunt voor NEC. Wederom Dennis de Nooijer scoorde en nu voor 1-3. Dat zal de nieuwe aanwinst van NEC, Fabian de Freitas, welke ook aanwezig was toch op zijn minst enigszins hebben benauwd.

Toch weet NEC daarna niet door te zetten. De Treffers biedt goed weerstand en krijgt zelfs enkele kleine kansen. Dit komt vooral doordat ze vanuit de organisatie blijven spelen.
Bij NEC valt vooral Jarda Simir op door het veelvuldig missen van kansen. Eric Makaay gaf na de wedstrijd aan dat de vangnetten door de NEC speler goed waren uitgetest. Diezelfde Makaay zorgde er voor dat NEC niet verder uitliep. Op diverse schoten weet hij door goed te reageren de bal uit de goal te houden.

Het mooiste doelpunt kwam van Jeroen van de Kerkhof. Alleen was het wel jammer dat die niet telde. Een aanval van de Treffers werd afgefloten door de scheidsrechter. Op dat moment heeft Kerkhof de bal en schiet in een draai vanaf 30 meter de bal strak in de kruising. Maar er was al gefloten.

De laatste 20 minuten kwam er geen druk meer van NEC. De Treffers weet ondanks de conditionele problemen de wedstrijd goed uit te spelen. Het blijft dan ook bij 1-3.