Demouge goud waard voor NEC

Een flitsend debuutjaar zorgde ervoor dat het huidige seizoen veel verwacht werd van Frank Demouge. Doelpunten bleven echter uit en de klasse ebde weg. Trainer Neeskens liet de spits desondanks staan. Inmiddels blijkt dat een prima beslissing. De aanvaller lijkt na de 2-1 winst op FC Twente sceptici nu definitief de mond te snoeren.
 
 Als in de 78ste minuut zijn invaller gereed staat om hem te vervangen, laat NEC’er Frank Demouge met een weergaloze actie de aanwezigen in Enschede kwijlen. De te harde voorzet van Patrick Ax lijkt kansloos over de achterlijn te zeilen, maar op dat moment gooit Demouge zijn lichaam in de lucht en trapt de bal met ogenschijnlijk gemak achterwaarts richting het vijandelijk doel. De vingertoppen van doelman Sander Boschker voorkomen ternauwernood ’n beauty. Demouge kan daarop niet meer stuk bij de meegereisde NEC-supporters. Waar het afgelopen seizoen meermalen raak was, kan de aanvaller tegen FC Twente na lange tijd eindelijk weer genieten van gezongen loftuitingen. Het luidkeels door de harde kern gegalmde ‘super Frank Demouge’ doet de jonge Nijmegenaar zichtbaar goed.
 
 De twintigjarige spits is sowieso een publiekslieveling, maar tegen de Tukkers is het gezang ook daadwerkelijk gerechtvaardigd. Demouge nadert langzaamaan de vorm van zijn debuutjaar. De lange blonde aanvaller zegt al enige weken lekker in zijn vel te zitten, maar het moet voor trainer Johan Neeskens uitermate bevredigend zijn dat de spits nu ook tijdens de wedstrijden aantoont zich goed te voelen. De prachtige halve omhaal een kwartier voor tijd is een typerend moment, dat aangeeft dat Demouge zijn mindere periode te boven is.
 
 Tijdens die slechtere fase werd de Nijmegenaar steeds kritischer benaderd door de buitenwacht. Zou hij dan toch een eendagsvlieg zijn? Kan hij wel zonder Dennis de Nooijer? Demouge weerlegde die vragen nooit verbaal, maar toont de voorbije weken op het veld steeds vaker de kortzichtigheid van bovenstaande vraagstukken. Zo ook gisteren tegen FC Twente. “De trainer heeft altijd vertrouwen in mij gehouden, ook tijdens de zware periode”, aldus Demouge. “Dat is belangrijk geweest voor me. Hij benadrukte dat ik niet alleen op doelpunten word afgerekend. Wanneer het spel weer beter zou worden, komen de doelpunten ook wel weer, zei Neeskens. Gelukkig lijkt hij gelijk te krijgen”, aldus de Jong Oranjeklant.
 
 Toch houdt Demouge nog een slag om de arm. Ondanks zijn sterke optredens tegen NAC en FC Twente weet Demouge dat volgende week de euforie zomaar weer om kan slaan.
 
 “Ik ga niet roepen dat ik uit het dal ben. Zoiets weet je maar nooit. Ik bekijk alles gewoon per wedstrijd en hopelijk kan ik deze lijn doorzetten.”
 
 Net als afgelopen jaargang, toen Demouge aan de hand van compaan Dennis de Nooijer een lastpak was, blijkt de jongeling ook nu weer een ‘heel vervelende’ speler. Voor verdedigers van de tegenpartij welteverstaan. “Ik loop veel, dat is ook de opdracht die ik van de trainer meekrijg. Maar ik voel me daar lekker bij, wanneer ik veel meters maak en samen met de andere spits keihard werk voor elke bal.”
 
 Enige minpunt is dat de pijp bij de Nijmegenaar door al dat gesleur en geploeter na zeventig minuten doorgaans leeg is. “Ja ook tegen Twente was dat zo. Ax speelt diep en ik loop met opkomende verdedigers mee. Nu moest ik steeds met Heubach mee, omdat hij in De Goffert eerder dit seizoen zo gevaarlijk was. Daardoor mis ik aan het einde wat inhoud.”
 
 Tegen Twente valt Demouge voor het eerst na zeventien minuten op, wanneer de Jong Oranjeklant te lastig blijkt voor Twente-verdediger Patrick Pothuizen. Op de rand van het strafschopgebied legt Pothuizen Demouge neer. Resoluut wijst scheidsrechter Luinge naar de stip. Terecht denkt het slachtoffer zelf. “Het was honderd procent een penalty. Zeker weten. Kijk de beelden er maar op na, hij haalde mij in de ‘zestienmeter’ onderuit. Hij raakte me echt vol op mijn been.” Een kwartier later bewijst de Nijmegenaar opnieuw z’n waarde voor NEC. Belaagd door twee Tukkers passt hij knap de bal naar de aanstormende Youssouf Hersi. Op zijn beurt verschalkt Hersi doelman Boschker en kan NEC rustig ademhalen.
 
 Trainer Johan Neeskens is verheugd dat Frank Demouge het niveau van afgelopen seizoen nadert. Maar ook hij waakt voor vroegtijdige opgetogenheid. “Frank Demouge kan beter, maar is op de weg terug. Tijdens z’n mindere periode hebben we veel gepraat waarbij ik hem heb gewezen op belangrijke punten die hij moet verbeteren. Ik reken hem niet alleen op goals af. Daar wordt zo’n jongen niet beter van en iedereen heeft wel eens mindere fases. Dus ook Frank”, aldus Neeskens.
 
 De aanpak van de NEC-coach lijkt z’n vruchten af te werpen. Voor Johan Neeskens prettig informatie, want een ‘gewoon vervelende Demouge’ bewijst telkenmale een uiterst bruikbare spits te zijn.
 
 Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan