De Pers: NEC-NAC

Voetbalkrant (NOS)

NAC bezorgt NEC nog meer hoofdpijn

NAC Breda heeft in Nijmegen met 3-0 van NEC gewonnen. De Bredase ploeg kwam al vroeg op een 2-0 voorsprong en leunde daarna achterover. De thuisploeg kon hier niet van profiteren en liep in de tweede helft nog meer averij op. NEC heeft een week achter de rug om snel te vergeten. Het thuispubliek had er een striemend fluitconcert voor over.

NEC en NAC Breda hadden beide af te rekenen met de teleurstelling van de uitschakeling in de Europa Cup. Voor de ploeg van Johan Neeskens was de kater nog net iets groter en die bleek nog niet verdwenen. In de beginfase werden de in het rood-groen-zwart gehulde spelers op alle fronten afgetroefd door de bezoekers. Stefano Seedorf en Johan Elmander maakten gebruik van de totale wanorde in de Nijmeegse defensie en zetten NAC op een comfortabele voorsprong.

Pas na een minuut of twintig hervond NEC zich een beetje. De elf spelers die Neeskens het veld in had gestuurd maakten echter een machteloze indruk, ondanks dat NAC niet heel hard meer aandrong en de thuisploeg het spel liet maken. De aanvallen werden aardig opgezet, maar aan een succesvolle eindpass ontbrak het voortdurend. Orlando Engelaar deed de Nijmeegse formatie halverwege het tweede bedrijf nog meer pijn. Na een handsbal van Arjan Ebbinge schoot hij vanaf de strafschopstip de derde treffer achter Dennis Gentenaar, waarmee de deur definitief in het slot werd gegooid.

Voetbal.nl

NAC likt Europese wonden

NAC Breda heeft de uitschakeling in de UEFA Cup duidelijk beter verwerkt dan NEC. De Brabanders waren heer en meester in de Nijmeegse Goffert en speelden de Europese kater van zich af met een 0-3 zege. Na tien minuten was het duel al beslist door goals van Stefano Seedorf en Johan Elmander. Orlando Engelaar benutte na rust nog een strafschop.

Het duel met Wisla Kraków had duidelijke sporen nagelaten bij NEC. De ploeg van trainer Johan Neeskens speelde een zwakke partij en het mocht tegenstander en scheidsrechter Rien Koopman bedanken dat de score niet hoger uitviel. NAC miste enkele goede kansen en de arbiter onthield de bezoekers twee strafschoppen. Toch mocht NEC zich enigszins beklagen over Koopman, want Elmander stond bij zijn treffer buitenspel.

VI.nl

NEC verliest van zichzelf en NAC Breda

NAC Breda kon zich in de Nijmeegse Goffert heerlijk uitleven. De Brabanders hielden het met de uiteindelijke score van 0-3 eigenlijk nog bescheiden.

De uitschakeling in de UEFA Cup door Wisla Kraków had kennelijk een zware wissel getrokken op de selectie van NEC. De Nijmeegse ploeg had, nota bene in de Goffert, nauwelijks iets in te brengen tegen NAC Breda. Ook de Brabanders werden afgelopen week weliswaar uit Europa verwijderd door Newcastle United, maar omdat dat feit eigenlijk al drie weken geleden z’n beslag kreeg was er bij de Bredanaars geen sprake van teleurstelling.

De eerste vijf minuten waren nog voor thuisploeg NEC, maar al snel was het over met de Nijmeegse dadendrang. Dat had te maken met de openingstreffer van Stefano Seedorf in de zesde minuut van de wedstrijd. De ploeg van Johan Neeskens worstelde vooral met zichzelf, terwijl NAC Breda fris voetbal speelde. Binnen een kwartier was het al 0-2 ook, al scoorde doelpuntenmaker Johan Elmander overduidelijk vanuit buitenspelpositie.

Een wedstrijd werd het in de Goffert nimmer. Daarvoor speelde NEC eenvoudig te zwak. De uiteindelijke 0-3 (Orlando Engelaar had in de 64ste minuut een strafschop in het dak van het doel boven Dennis Gentenaar geschoten) was eigenlijk maar een zwakke afspeigeling van de ware krachtsverhouding. Scheidsrechter Koopman onhield NAC echter twee zuivere strafschoppen. Arjan Ebbinge vloerde eerst Seedorf en torpedeerde vervolgens Elmander, maar de arbiter deed alsof zijn neus bloedde.