De Nooijer weer de diepe spits

NEC treedt vanavond in de bekerwedstrijd tegen Heerenveen aan met dezelfde ploeg die zondag Vitesse versloeg. Dat betekent dat Dennis de Nooijer opnieuw in de basis staat.


De kans is groot dat de supporters van NEC vanavond een bijzonder spandoek ontrollen. Ze willen de Poolse spits Andrzej Niedzielan – vanavond toeschouwer in Friesland – overhalen voor de Nijmeegse club te kiezen.

Trainer Johan Neeskens wilde na de training opnieuw niets kwijt over de mogelijke aanwinst, die meteen de duurste aankoop ooit zou worden. Pas als het rond is, wil hij iets over de speler vertellen. Ook over de geruchten dat Neeskens vorige week met een buitenlandse club sprak, zei hij eerder alleen dat hij eerst met NEC gaat praten.

Toch komen vanuit Zwitserland steeds meer verhalen dat Neeskens bovenaan het lijstje staat bij de Zwitserse topclub Grasshopper Club Zürich. “Hij wordt overal genoemd”, zegt een journalist van de Neue Zürcher Zeitung. “Helemaal omdat kort geleden Urs Wiss is aangesteld als manager. Dat is een goede vriend van Neeskens uit zijn vorige periode in Zwitserland bij FC Zug.”

Neeskens was bij die club actief als speler en als trainer. Verder trainde hij in Zwitserland al FC Baar en Stefä.

Tussen alle geruchten over een nieuwe spits en de toekomst van de coach, trainde NEC ook nog voor de achtste finale in het bekertoernooi. “Ik speel hetzelfde als tegen Vitesse”, zei Neeskens. “Maandag merkte je op een extra training dat Demouge er nog snel doorheen zit.”

Neeskens verwachtte dat zijn spelers op scherp zullen staan, ondanks de ontlading na de zege op Vitesse. “Competitie en beker moet je gescheiden zien. Dit is een wedstrijd op zich. Als je wint zit je bij de laatste acht van het bekertoernooi, als je dan niet scherp bent.

Bij Heerenveen ontbreekt Gerald Sibon en beginnen de herstelde Saïd Bakkati en Antonio Correia op de bank.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan