De Nooijer voelt verbetering

Dennis traint nog steeds niet met groep mee en wordt daarom door zijn ploeggenoten ‘Vakantieman’ genoemd. ‘In Nederland is het acht graden onder nul, ik heb vanmiddag in het zonnetje gezeten en mezelf ingesmeerd met factor acht’, lacht Dennis. In tegenstelling tot maandag voelt hij dinsdag dat er progressie zit in het herstel van zijn buikspierblssure.

Minder goed op deze dag vergaat het Ivo Rossen die met Resit Schuurman en Mike Zonneveld zo goed mogelijk (lees: met zo min mogelijk spetters) het zwembad in probeert te duiken. Schuurman en Zonnveld gaan keurig kopje onder en komen probleemloos omhoog. De duik van Rossen verloopt anders dan gepland. Hij schaaft met zijn kin over de bodem en breekt bij de klap drie tanden.

Geschrokken verlaat Rossen het bad en gaat hij – met een hand voor zijn mond – op zoek naar hulp. Medespelers willen intussen weten of Rossen nog wel praten en laten hem ‘sinasappelsap’ zeggen. Dat lukt, zij het met veel geslis. Een Turkse tandarts lijmt Rossens tanden, zodat hij de komende dagen vooruit kan. Trainen met de groep mag echter niet meer. Het risico dat Rossens tanden nog meer schade oplopen is te groot.

Dennis: ‘Maandag had ik zoveel pijn dat ik dacht: als het zo moet, kan ik beter terug naar Nederland gaan. Maar nu gaat het ineens veel beter. De baltraining verliep best lekker, de zware krachttraining daarna ook. Een reactie is uitgebleven, dus voor mijn gevoel gaat het best goed. Als ik hier nog een keer kan meetrainen met de groep zou dat mooi zijn, maar ik ga ervan uit dat het pas in Nederland lukt.’

‘Het resultaat tegen FC Zenit (3-2-zege) was goed, maar vanaf de tribune heb ik kunnen zien dat er veel dingen voor verbetering vatbaar zijn. Zenit kwam op een 1-0-voorsprong en ik had echt het gevoel dat we met een nulletje of drie zouden worden verslagen. Zenit was nogal goed in de korte combinatie. Wij herstelden ons weliswaar goed, maar ik vond dat we te weinig gebruik maakten van de ruimte die ontstond toen Zenit met tien man verder moest na een rode kaart.’

Bron: Dennis en Gerard

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.