DE 56e MINUUT!

Dennis Gentenaar kan komende zondag rond tien over half vier het clubrecord breken dat nu op naam van staat van Harry Schellekens. Deze hield in de winter van 1976 liefst 620 minuten zijn doel schoon. Achter hem volgt nu nog Nico de Bree met 571 minuten in het najaar van 1969.


De Bree incasseerde toen op 26 oktober in de thuiswedstrijd tegen Feijenoord in de 82e minuut de tweede treffer van Franz Hasil om daarna tot zondag 28 december ongeslagen te blijven. Charly Bosveld scoorde voor Sparta op Spangen die dag in de 23e minuut de 1-0, uiteindelijk werd het 3-1.


Zes jaar later legde Harry Schellekens de lat nog iets hoger. Na de 2-3 van de huidige bondscoach Dick Advocaat voor Roda JC op 4 januari 1976 hield hij zijn doel leeg tot de uitwedstrijd bij Eindhoven op 14 maart. Huub Posthuma passeerde hem na een uur spelen, hetgeen meteen de enige goal van de wedstrijd was.


Gentenaar weet nu wat hem te doen staat. Hij kan in Enschede na zes minuten Nico de Bree passeren en in de 56e minuut ook Harry Schellekens. Om het totaalrecord in de eredivisie op zijn naam te zetten moet hij nu nog zes wedstrijden de nul houden, want Heinz Stuy lukte dat in 70-71 liefst 11 duels.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.