Boetepot weer goed gevuld

Vandaag was er na de krachttraining ook weer een ‘gewone’ training op de sportvelden van ‘Quick 1888’.

Na wat gebabbel tussen Demouge en Neeskens, over wie het meeste gewicht aankon bij de krachttraining, ging de training van start met wat warmloop oefeningen. Na twee minuten kwam Dennis de Nooijer aangereden samen met hem Erik Wegh en Henri Timmer, Johan Neeskens stond al met zijn gezicht naar zijn horloge op zijn pols te kijken en kwam tot de ontdekking dat de heren twee minuten te laat waren, boete dus! De Nooijer probeerde nog onder de boete uit te komen door eerst de schuld bij Cees van der Linden te leggen die te laat begon met masseren en later het probeerde met het smoesje: “Ik train toch niet mee met de groep, ik loop toch alleen wat”. Neeskens kende geen genade en liet De Nooijer weten: ”Niks mee te maken, na de training meteen afrekenen, heb je geld bij je ja? MOOI!

Na de warming-up werden er nog een aantal loop-oefeningen uitgevoerd waarna de groep in twee delen werd gesplitst. De basis-groep voor tegen PSV? Met Gentenaar – Leiwakabessy – Wielaert – Hesp – Wisgerhof – Van Rijswijk – Zonneveld – Govedariça – Simr – Tumba en Timmer. ging een partijspel afwerken en de geschorste Ax en Demouge moesten samen met de andere reservespelers waaronder: Hristov – Otten – Peters – Dijs en Rossen nog een aantal loop-kop-kaats en schiet oefeningen afwerken. Het partijspel was zeer aantrekkelijk om naar te kijken. Timmer en Gentenaar kregen beide een doel toegewezen en kregen om de twee minuten een ander team van drie man bij zich die zo snel mogelijk een doelpunt moesten maken en dan afgelost werden door een andere groep.

Gentenaar had zijn dag niet echt en dat werd dan ook zichtbaar, een bal van Simr glipte onder zijn armen door, een schot van Wisgerhof in de korte hoek verdween makkelijk achter de doelman en diezelfde wisgerhof heeft zijn doelman nog twee maal van een tegendoelpunt behoedde door een inzet van Schuurman en Govedariça op de lijn te keren. Gentenaar vond het ook wel heel erg en liet dit duidelijk weten met woorden die beter niet herhaald kunnen worden.

Aan de andere kant met Timmer in het doel, ging het ietsje beter maar dat kwam niet omdat Timmer zo goed stond te keepen, nee met name Jarda Simr liet het na de bal achter Timmer in het netje te deponeren maar schoot de bal twee maal naast. En het was Hesp die één maal de lat raakte. Toch werd er aan de kant van Timmer ook gescoord en wel door mensen waar je het niet van verwacht. Dejan Govedariça kreeg een hoge bal aangespeeld, nam die bal op de knie aan en in diezelfde beweging schoot hij met de wreef verwoestend hard op Timmer in die de bal niet kon keren. Even later was het René van Rijswijk die Timmer liet vissen, hij kreeg de bal in zijn voeten aangespeeld wipte deze op de schoot deze met een prachtige volley achter de – nu Albert van der Sleen geblesseerd is – reservedoelman van NEC. 

Na een half uur werden de groepen weer omgeruild en ging de basisgroep? (zonder de apart trainende Hersi) verder met de loop-kop-kaats en schiet oefeningen waar de ‘reserve’s’ mee bezig waren en gingen de ‘reserve’s’ het partijspel spelen. Frank Demouge verschalkte Gentenaar twee maal met een mooi schot en Patrick Ax deed dat aan de andere kant bij Henri Timmer. Ax draaide één maal mooi weg bij Erik Wegh en schoot de bal binnenkant paal binnen. Gorgi Hristov scoorde zowaar ook nog één maal bij Dennis Gentenaar en  Mark Otten deed er nog eens een schepje bovenop door Gentenaar nog twee maal te laten vissen door beide keren mooie pasjes van Frank Demouge.

Youssouf Hersi trainde zoals eerder gezegd vandaag apart van de groep maar op de vraag van een van de fans langs de lijn of hij zaterdag mee doet was hij duidelijk: JA!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.