Bijna geen plek meer bij NEC

NEC verkoopt dit jaar meer seizoenkaarten dan ooit tevoren. Waarschijnlijk gaan ze allemaal over de toonbank. De teller staat nu al op 9.600.


Omdat een kleine tien procent van de kaarten vrij wordt gehouden voor de losse verkoop en er 652 mensen in het bezoekersvak gaan, zijn er nog ruim duizend te koop. Vorig seizoen kochten een kleine negenduizend mensen een seizoenkaart van NEC.

De Nijmeegse club is niet alleen populair bij de toeschouwers. Ook bedrijven tonen veel belangstelling. NEC verwacht op korte termijn een nieuwe hoofdsponsor te kunnen presenteren. “We zitten met een paar bedrijven in de eindfase van de onderhandelingen”, zegt algemeen directeur Alex Tielbeke. “Die hopen we binnen twee weken af te ronden.”

Tielbeke merkt dat er veel belangstelling is. “Maar aan de andere kant zitten we met een slechte economie. Verschillende bedrijven waarmee we vorig jaar nog in gesprek waren, zijn nu om die reden afgehaakt. Dat maakt het aantrekken van een hoofdsponsor een stuk moeilijker. Hadden we twee jaar geleden Europees voetbal gehaald, was de situatie heel anders geweest. Dan had je over een luxeprobleem kunnen praten.”

Nu niet. “Dat wordt het alleen als alle bedrijven waarmee we in onderhandeling zijn met ons in zee willen. Dan kunnen we kiezen. Maar ze kunnen natuurlijk ook allemaal ‘nee’ zeggen. We hebben eerder meegemaakt dat we dachten rond te zijn en het uiteindelijk niet doorging. Maar we zitten er dichtbij.”

Mocht NEC een goede hoofdsponsor strikken, dan hoopt de club nog één speler te kunnen kopen. Het gaat dan om iemand voor in de voorhoede.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.