Actie Welkomstcomitie geslaagd!

Vorige week deed de HKN op hun site www.eniesee.nl een oproep tot een actie tegen de Gemeente Nijmegen omdat die NEC hadden verboden om de UEFA-Cup wedstrijd NEC-Wisla Krakow naar Donderdag te verplaatsen, hierdoor loopt NEC inkomsten mis en wordt het duel niet live uitgezonden op TV.

Vanmiddag rond 12:00 uur was het zover, ongeveer 400 NEC-supporters (HKN, SV en overige) begonnen met het bezetten van het Keizer Karelplein. De toegangswegen werden afgesloten zodat er geen auto maar het plein op kon.
Rond 12:20 uur vond de politie het genoeg geweest en werden de eerste oproepen gedaan om het plein te verlaten, rond 12:30 uur kwamen de eerste ME-busjes het plein op en een vijftal minuten later kwamen de ME’ers naar ‘buiten’ om het plein schoon te vegen.
Daarna liep het plein redelijk rustig leeg (een paar kleine opstootjes daargelaten) en kwamen er nog wat paarden aan te pas om de menigte in toom te houden.
Rond 12:50 uur stroomde het verkeer weer redelijk door over het Keizer Karel plein en daarna keerden de meeste supporters huiswaarts of richting de Goffert voor NEC-FC Twente.Al met al was het een geslaagde en redelijk vredige actie en NEC-supporters hebben bewezen dat ze op een goede manier samen actie kunnen voeren, hopelijk heeft de Gemeente Nijmegen nu ook gezien wat ze NEC wel niet aangedaan hebben met de beslissing het duel niet naar Donderdag te laten verplaatsen!


Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.