Vooruitblik: Ajax-NEC

Ajax- NEC

Geconstateerd: Dat mijn bange vermoedens van de vorige week helaas zijn uitgekomen. Het veldspel en de vorm waarin veel spelers verkeren gaat van kwaad tot erger. Het tekende zich al een paar weken geleden af en met de wedstrijd zakt het niveau verder.

Afgevraagd: Of misschien niet ook de kwaliteiten van enkele spelers ontoereikend zijn om hoger te kunnen eindigen dan vorig seizoen. Wat voegt zo?n Wisgerhof nu toe op de rechtsback positie? Helemaal niets als je het mij vraagt. Hij is er neergezet bij gebrek aan beter en omdat het centrum al voor anderen voorbestemd was. Wisgerhof zou dan de snelheid hebben en het loopvermogen om over zijn tegenstander heen te gaan. Voorlopig loopt hij voornamelijk zijn tegenstander te zoeken. En met die snelheid valt het ook behoorlijk tegen, want tot nu toe is iedere buitenspeler hem de baas geweest.


Besloten: Dat het veronachtzamen van de rechtsbackpositie een grove fout van de technische staf is. Ook al omdat aan de linkerkant hetzelfde probleem speelt. Daar staat ook geen echte vleugelverdediger en bovendien een speler die hopeloos uit vorm is.


Gewanhoopt: Dat de verdediging volledig overlopen gaat worden tegen Ajax. Overigens, niet alleen de verdediging zal het zwaar krijgen, ook het middenveld hoeft zich weinig illusies te maken.


Gehoopt: Dat ze bij Ajax nog steeds een kater hebben van het feest vanwege het bereiken van de tweede ronde Champions League. Als Ajax dan alle eerste elftal spelers rust zou geven en tegen NEC het tweede op zou stellen, dan zou de nederlaag voor NEC misschien nog draaglijk uit kunnen vallen.


Bedacht: Dat een professionele club zoiets niet zal doen en dus voor NEC valt te vrezen.


Verwacht: 7-0


Verwacht 2: Een volledig ontredderd elftal dat niet in balans is, geen rustpunt heeft op het middenveld en in de verdediging, met een onduidelijk tactisch concept op het veld staat en er binnen de kortste keren vanaf geveegd gaat worden.


Verwacht 3: Dat dit ook gevolgen gaat hebben voor de komende 2 wedstrijden. En we weten allemaal welke daarvan voor ons de belangrijkste is.


Herinnerd: Dat ik in 1983 de uitwedstrijd tegen Ajax voor de beker miste, omdat ik een belangrijke toets had de volgende dag en ik van mijn ouders niet mee mocht. ?s Avonds zag ik op TV hoe het vak met NEC supporters werd bestormd door een stel mafkezen van vak F. Later zei ik maar dat ik blij was dat ik er niet bij was vanwege de 3-1 nederlaag?


Gehoopt 2: Dat NEC nu weer met 3-1 daar wegkomt. Alleen de bestorming van het uitvak mag achterwege blijven.

Topdude

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.