Verslag supportersavond

De tweede supportersavond van dit jaar vond gisteravond plaats in de Gaanderij van het Goffertstadion, vanaf 19:30 uur kon er geklaagd worden over alles rondom NEC.
Ruim 250 NEC supporters kwamen op deze supportersavond af.

De avond werd rond 19:45 uur door onze stadionspeaker Gerry vd Velden geopend met het oplezen van de onderwerpen van de avond.
Uitwedstrijden, mr dugout, vitesse-uit, de fanshop, service en veiligheid, de open dag en aan het einde, de rondvraag.

Uitwedstrijden
Dit gedeelte werd kort en bondig ‘afgewerkt’ door NEC.
Alex Tielbeke gaf uitleg over de prijzen van uitwedstrijden en hoe die berekent worden.
Tielbeke beloofde dat er voortaan voor uitwedstrijden een aantal verkoopavonden bij de Goffert komen zodat de ticketbox toeslag(? 2/3) eraf kan.
Ook heeft NEC met Novio afgesproken dat Novio voortaan ? 1 per wedstrijd korting geeft aan elke supporter en dat is natuurlijk mooi meegenomen.
En NEC is op zoek naar een sponsor voor uitwedstrijden maar riep hier ook de supporters op om hier ook aan mee te doen.
Amanda Hermans gaf nog even uitleg over de vertrektijden van de bussen en beloofde dat de goede lijn van Willem II & De Graafschap doorgezet zal worden.

Mr DugOut
Het leek er op alsof de hamburgers van Mr DugOut op dit moment de grootste ergernis is van menig NEC supporter.
Er werd (naar mijn mening te) lang over gediscusseerd en er kwam uiteindelijk niks positiefs naar buiten, er was een afgevaardigde van Maison vd Boer maar die kwam alleen maar met excuses over de kwaliteit/prijsverhouding.
Oh ja hij beloofde net zoals bij de vorige supportersavond verbeteringen….

Vitesse-uit
Het lijkt erop dat NEC dit seizoen er eindelijk eens wat aan gaat doen zodat ‘we’ eind April 2003  met 1200 NEC supporters naar Arnhem af kunnen reizen.
Van Delft beloofde dat hij er alles aan gaat doen zodat we straks met 1200 NEC supporters naar Arnhem kunnen voor de derby tegen Vitesse.
Hans hamerde er ook op dat ‘we’ ons op 8 December netjes moeten gedragen want als er ‘iets’ zou gebeuren dan heeft hij geen ‘wapens’ meer in de strijd voor 1200 kaarten.
Na het betoog van Hans kwam Rene Bleumink met de scherpe vraag of Hans kon toezeggen dat als 8 December de derby rustig verloopt dat we zeker die 1200 kaarten krijgen, maar dat kon Hans dus niet.

Fanshop
Tielbeke liet duidelijk merken dat NEC ook wel weet dat het allemaal niet best is met de fanshop, hij benadrukte wel dat het wel sterk verbeterd is met een paar jaar geleden.
Hij juichte het overigens niet toe dat supporters eigen shawls,vlaggen en shirts lieten maken maar het was voor hem wel een duidelijk signaal dat er iets moet gebeuren.

Over de drukte in de fanshop was hij kort en bondig, daar kan (in verband met ruimtegebrek) weinig aan gedaan worden maar NEC gaat proberen de problemen dmv een internet-shop op te lossen.
Ook zullen de openingstijden van de shop uitgebreid worden en zal vanaf de wedstrijd NEC-FC Twente de shop tot een half uur na de wedstrijd geopend zijn.
Er waren ook nog een aantal supporters met wat ideetjes (kramen op het voorplein bijv.) die zijn netjes genoteerd door Marc Loosen.

Service en Veiligheid
Over de hazenkamppoort was Hans snel klaar, die is nu voor de ‘proef’ een half jaar geopend en als dat gewoon goed verloopt blijft die poort voortaan altijd open.

NEC is bezig de mogelijkheden van de ledwall in de toekomst uit te breiden, er werd toegegeven dat er op dit moment te weinig mee gedaan wordt.

NEC is samen met de SV om de sfeer in het stadion te verbeteren.
De SV heeft een sfeerteam opgericht en die zijn druk bezig om de mogelijkheden te bekijken om de sfeer te verbeteren.

Er werden ook nog wat ideetjes voorgedragen voor de parkeerproblemen rondom de Goffert, pendelbussen tussen stadion en Philips-parkeerterrein was een voorbeeld.
NEC liet gelijk weten dat er niet zomaar een snelle oplossing voor zal komen maar ze proberen wel met kleine aanpassingen de bereikbaarheid te verbeteren.

Open Dag
Er waren nogal wat ideetjes om de Open Dag wat interessanter te maken aangezien het tot nu toe interessanter was voor gezinnetjes & kinderen.
Er zijn een aantal ideetjes gegeven zoals een ruilbeurs, supportersplein en fansites promotie omdat NEC daar voorheen nogal moeilijk over deed (zacht uitgedrukt).
Maar Hans ontkende dit alles en zei dat als er initiatieven zijn dat die dan gewoon even vroegtijdig gemeld moeten worden bij NEC en dat het dan best mogelijk is.
 
Daarna was er even pauze (voor sommige het hoogtepunt van de avond) en na de pauze begon Neeskens met een kleine evaluatie van het seizoen tot nu toe.
Daarna beloofde Neeskens dat de volgende Open Dag afgesloten zal worden met een wedstrijd en dus niet zoals afgelopen keren met een training of wedstrijd van oud-NEC.

Wat erg opvallend was bij deze supportersavond was dat Tielbeke meer aan het woord was dan Van Delft, misschien is dit bewust gedaan na alle negatieve reacties op het gedrag van Van Delft op de vorige supportersavond.
Naar mijn mening deed Tielbeke dit ook veel beter dan Van Delft.
Ook opvallend was dat ruim de helft van de 250 aanwezigen de gratis drank schijnbaar interessanter vonden dan de supportersavond zelf.

Beelden & Foto’s volgen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.