Jack de Gier wil gewoon voetballen

ENSCHEDE – Nog geen jaar geleden werd hij als de verlosser binnengehaald bij FC Twente. Nu mag Jack de Gier alweer weg. Ergens onderweg is het fout gegaan, maar waar? “Ik heb in ieder geval niets verkeerd gedaan”, meent de spits.M

Het is een merkwaardig verhaal. Zo ben je de man die een club in nood aan doelpunten moet helpen, en zo ben je weer afgeschreven. En dat in nog geen twaalf maanden tijd. Jack de Gier mag weg bij FC Twente en wel per direct. Afgelopen vrijdag werd hij samen met Tommie van der Leegte en Björn van der Doelen zelfs uit de selectie gezet voor de wedstrijd tegen AZ, omdat trainer René Vandereycken niet tevreden was over het gedrag en de instelling van het drietal. “Een overtrokken verhaal”, vindt De Gier. “Ik heb onlangs van de trainer gehoord dat hij me vooral wil gebruiken als pinchhitter bij thuiswedstrijden. Daarom ben ik ook verbaasd hoe het naar buiten is gekomen. Het lijkt nu wel of ik ik-weet-niet-wat met de trainer heb gedaan, maar zo is het dus niet. Ik heb niets verkeerd gedaan, het enige wat ik heb gedaan, is mijn best.”

Dat kan wel zo zijn, maar Vandereycken neemt zo’n beslissing toch niet voor niets? De Gier kan niet ontkennen dat hij de reputatie heeft van een levenskunstenaar. “Als het goed gaat met een club hoor je daar nooit wat over, maar als het slecht gaat komen de wildste verhalen los. Ik heb me bij FC Twente niet anders gedragen, dan ik in mijn hele carrière heb gedaan. Sterker nog, ik ben in mijn Twente-tijd zelfs heel, héél, héééél rustig. De keren dat ik in Enschede in de binnenstad ben geweest kun je echt op de vingers van één hand tellen. Weet je dat ik helemaal geen tijd heb om veel op stap te gaan? Ik volg op dit moment ondermeer een trainerscursus en ben veel te druk met allerlei zaken.”

Volgens De Gier heeft zijn bijrol helemaal niets te maken met zijn manier van leven. Dat het Twentse avontuur op een mislukking is uitgedraaid, wijt de aanvaller aan verschillende blessures. “Ik ben heel goed begonnen bij FC Twente, maar daarna begonnen de problemen. Ik kreeg last van mijn knie en enkel, maar in het belang van de club heb ik toen doorgespeeld. Ik ging echter steeds slechter spelen en werd bijna wekelijks afgemaakt in de pers. Het dieptepunt was de verloren wedstrijd tegen Fortuna Sittard toen ik door die blessure geen bal goed raakte. Die wedstrijd was voor mij de druppel: ik dacht toen echt: waar doe ik het eigenlijk nog allemaal voor? Ik heb vervolgens aangegeven dat ik eerst volledig fit wilde worden.”

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen leek hij hersteld te zijn, maar al snel kreeg hij last van een lies. De Gier speelde wel gewoon door, maar aan alles was te zien dat hij niet fit was.

“Na de bekerwedstrijd tegen Putten heb ik gezegd, dat dit geen zin meer had. Ik hield niet alleen mezelf voor de gek, maar eigenlijk iedereen bij de club. Ik heb rust gepakt, ben gaan revalideren en daarna kwam Jurgen Cavens. De rest van het verhaal is bekend.”

De Gier traint op dit moment gewoon mee met de selectie, maar hij weet dat zijn tijd erop zit bij FC Twente. De spits hoeft niet langer spits te zijn. Hij is inmiddels derde keus, achter Cavens en Thijs Houwing. “Ik wil mijn loopbaan niet op de tribune afsluiten.”

Drie clubs uit de eerste divisie hebben zich al gemeld bij zijn zaakwaarnemer. “Maar de kans is niet groot dat ik op één van die aanbiedingen in ga. Laat ik er geen doekjes om winden: als ik naar de eerste divisie ga doe ik dat puur voor het voetbal, want financieel zal ik dan flink moeten inleveren.”

De Gier heeft zijn hoop gevestigd op het buitenland. Op Schotland bijvoorbeeld, het land waar hij voor zijn transfer naar FC Twente speelde.

“Maar er speelt ook nog iets uit een land ver weg. Ik zie wel. Ik wacht voorlopig rustig af en doe ondertussen gewoon mijn best voor FC Twente.”
 
Bron: www.DeGelderlander.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.