Toch Vitesse fans naar Nijmegen?

Voorzitter Harry Reusken van de Vitesse-supportersclub gaat er vooralsnog vanuit dat er toch Arnhemse fans naar Nijmegen reizen voor de Gelderse derby van zondag 8 december. Het Vitesse-bestuur zei vorige week nog dat het er niet naar uit ziet dat fans naar Nijmegen zullen reizen. De club acht – met de rellen van vorig seizoen in het achterhoofd – de risico’s voor zijn eigen stewards te groot en vreest opnieuw voor grote schadeposten.

Maar zover is het nog niet, zo meent Harry Reusken. Wij zullen er alles aan doen om toch fans de wedstrijd te laten bijwonen. Bussen regelen gaat ons wel lukken, maar de bal ligt nu bij anderen. De overheid, ja. Het is me te makkelijk nu al te zeggen dat we geen supporters meenemen. Vorig jaar heeft het ook lang geduurd en kwam het op het laatste moment nog goed.

De Gelderse derby liep vorig jaar uit de hand. Het bestuur van Vitesse vreest voor de veiligheid van eigen mensen als vrijwilligers en stewards en voor grote schadeposten bij vernielingen. Vorig jaar betaalde Vitesse als verantwoordelijke voor het supportersvervoer bijna 45.000 euro. Dat risico wil de club niet nog eens lopen. Daarom wordt de komende dagen overleg gevoerd met verschillende partijen. Reusken: Het is logisch dat Vitesse voorzichtig is. Stel dat er iets gebeurt met een vrijwilliger, dan kun je er zeker van zijn dat verzekering de club aansprakelijk gaat stellen.

Ondanks het optimisme heersen ook bij de supportersclub nog twijfels. Vorig jaar heeft deze wedstrijd ons aardig wat gekost en we hebben niet zo heel veel in kas. Voor die vijfhonderd mensen die naar Nijmegen gaan, willen wij niet zo veel geld op het spel zetten. Zeker als je bedenkt dat het niet alleen onze leden zijn die meereizen.


Bron: www.DeGelderlander.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.