Spelers en voorzitter tevreden met prestaties

Als beloning voor de 1-3 zege van vrijdagavond op De Graafschap werden de N.E.C.-spelers getrakteerd op een vrij weekeinde. Twee dagen mochten de Nijmegenaren van trainer Johan Neeskens in alle rust nagenieten van hun plek in de subtop. Het duel N.E.C-PSV van aanstaande zaterdag krijgt voor het eerst in de historie het predikaat ’topper’.

“Lekker hoor zo’n vrij weekeindje”, zo sprak Dennis de Nooijer gisteravond. De N.E.C.-spits kon het overigens niet laten zijn voetbalvrije dagen geheel zonder eredivisieduels in te vullen. “Ik ben samen met mijn broer Gérard toch even naar FC Twente-Heerenveen geweest.”

Afgelopen november verruilde De Nooijer subtopper Heerenveen voor de middenmoot bij N.E.C. Inmiddels staan de Friezen in de degradatiezone en is N.E.C. gedeeld de nummer vier van Nederland. “Ik kijk niet echt op van N.E.C.’s hoge klassering”, aldus De Nooijer. “We moeten oppassen dat we nu niet te euforisch worden, maar ik had voor aanvang van het seizoen al voorspeld dat N.E.C. er sterker op was geworden. We scoren veel makkelijker dan vorig seizoen. En achterin is vooral het centrale duo prima in vorm. Op het middenveld begint Resit Schuurman steeds beter te draaien. Tel daarbij op de terugkeer van Hristov en Ax en ik denk dat we zaterdag tegen PSV zelfs kans maken op een stuntje. Ook al omdat die ploeg eerst nog een cruciale Champions League-wedstrijd tegen Dortmund moet spelen.”


De voorzitter
Voorzitter Hans van Delft is net als De Nooijer bijzonder ingenomen met de hoge klassering van zijn club. Voor aanvang van het seizoen sprak de preses de hoop uit op termijn met N.E.C. voor een Europees ticket te willen strijden. Woorden die door de buitenwacht onterecht werden opgeklopt tot een ‘eis’. Nu N.E.C. zich sinds vrijdag stevig in de subtop heeft genesteld, voelt Van Delft niet de minste behoefte om zijn critici van destijds uit te lachen. “Natuurlijk niet. Het is ook nog veel te vroeg om te weten waar N.E.C. werkelijk staat”, aldus de preses. “Toch is het hartstikke mooi dat de ploeg nu al in de subtop staat. Ook voor ons als bestuur. We hoeven ons nu niet steeds bezig te houden met de stand op de ranglijst of ad hoc-besluiten te nemen. We kunnen ons nu in alle rust richten op het beleid voor de komende jaren.”


Een plek in de subtop, aanmerkelijk betere resultaten op vreemde bodem en een ploeg die in De Goffert bijzonder moeilijk te verslaan is. Vooralsnog heeft N.E.C. dit seizoen aan alle voorwaarden voldaan om De Goffert aanmerkelijk vaker uitverkocht te krijgen, zo hoopt tenminste ook Hans van Delft. “Hopelijk hebben we tegen PSV voor het eerst dit seizoen een volle bak.”


De voortvarende competitiestart van N.E.C. – veertien punten uit acht duels – is de op drie na beste uit de clubhistorie (in de eredivisie). Bovenaan de ranglijst van beste starts staat het seizoen 1977-1978 waarin N.E.C. met 21 punten uit acht wedstrijden (omgerekend naar het driepuntensysteem) een historische goede reeks neerzette. In twee voetbaljaargangen begon N.E.C. met vijftien punten uit acht duels: de seizoenen ’71-’72 en ’98-’99.


Bron: www.DeGelderlander.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.