46.000(150 NEC-ers)

Wisgerhof & Wielaert (NEC) Hersi (NEC)

Ajax : Didulica, Trabelsi(56.De Jong), Bergdolmo, Chivu, Maxwell; vd Meyde(74. Boukhari), Galasek, Pienaar (63. Witschge) vd Vaart; Mido Sikora

NEC : Gentenaar, Wisgerhof, Wielaert, Govedarica, Leiwakabessy(82. Owusu); Schuurman, Wegh, Hersi, Ax(64 tumba; Demouge & De Nooijer.

AMSTERDAM – NEC heeft vanmiddag ondanks een goede eerste helft een toch nog een forse nederlaag geleden.

NEC begon nog redelijk aan de wedstrijd mede door de vele ruimte die Ajax weggaf kon NEC een aantal keer ten aanval trekken, dit resulteerde in een paar kleine kansjes. Ook na de 1-0 van Ajax kreeg NEC nog steeds opvallend veel ruimte van de Amsterdammers.

Leiwakabessy speelde een sterke wedstrijd tegen aanvaller Andy vd Meyde. De andere opvallende basisspeler Erik Wegh, speelde een onopvallende wedstrijd.
Ajax drong voor de rust nog wel aan, maar de vonken sprongen er nog niet vanaf.

De tweede helft had een compleet ander beeld. De spelers van NEC stonden amper op het veld of het was al 2-0 voor Ajax. Na de 2-0 van Mido ging het erg had, Ajax had NEC volledig onder druk, NEC kwam nog sporadisch over de middenlijn.
Ajax kwam al vrij snel op 3-0 door vd Meyde.

NEC kreeg nog enkele kleine kansen, met name de Nooijer en Wegh. De Nooijer liep met 2 man in de rug op Didulica af, maar verspeelde de bal. Erik Wegh schoot net over het doel van Didulica. Ondertussen stond Ajax met 4-0 voor en kon Chivu de 5-0 binnen schieten als Hersi hem niet had neergehaald in het strafschopgebied, Hersi ontving hiervoor rood en aanvoerder Wielaert geel voor protesteren. Bergdolmo verzilverde de strafschop, 5-0. Daarna scoorde invaller Boukhari de 6-0.

Daarna konden we eindelijk naar huis met de hoop dat we de volgende wedstrijd (tegen Utrecht) eens de volle 90 minuten goed gaan voetballen…