Geen hartproblemen voor Hesp

NEC-speler Danny Hesp heeft geen hartafwijking. Meerdere medische onderzoeken hebben uitgewezen dat de verdediger, die vorige week vrijdag tijdens een training onwel werd en neerviel, niets ernstigs mankeert.

“Er is geen enkele organische afwijking geconstateerd”, aldus NEC-clubarts Sjoerd-Jan de Vries. “Wel is gebleken dat Danny van nature een relatief lage bloeddruk heeft waardoor hij na inspanningen een verhoogde kans heeft op duizelingen.” Danny Hesp reageerde gisteren bijzonder verheugd nadat hij door de artsen op de hoogte was gesteld van de onderzoeksresultaten. De 33-jarige NEC’er hield er de voorbije week voorzichtig rekening mee dat zijn lange carrière ten einde zou zijn. “Helemaal toen ik deze week tijdens een fietstest opnieuw onderuit ging en wakker werd in de handen van een van de onderzoekers”, zegt Hesp. “Toen dacht ik: ‘dit kan wel eens foute boel zijn’. Maar het blijkt, voor 99,9 procent zeker, niets ernstigs te zijn. Ik ben nu vooral heel blij en opgelucht. Je haalt je toch de vreemdste dingen in je hoofd als je twee keer binnen een week zomaar neervalt.”

Ondanks de voor Danny Hesp gunstige uitslagen komt de competitiewedstrijd van zondag tussen NEC en Ajax voor de verdediger nog te vroeg.

Hesp: “We wachten nog op de uitslag, waarschijnlijk maandag, van één allerlaatste onderzoek. We verwachten daarvan geen rare uitslag, maar nemen uiteraard geen enkel risico.”

Bron: www.DeGelderlander.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.