Parkeerverbod op Goffert bij risicoduels

Burgemeester G. ter Horst van Nijmegen wil een verbod instellen op het parkeren van auto’s aan de Oude Mollenhutseweg tijdens risicovolle thuiswedstrijden van N.E.C. Het verbod moet uiterlijk van kracht zijn voor de wedstrijd van N.E.C. tegen Vitesse op zondag 8 december.

De maatregel is ingegeven door de incidenten die zich de afgelopen jaren hebben voorgedaan bij de aankomst en het vertrek van bussen met bezoekende supporters. Ter Horst verwijst met name naar de ongeregeldheden tijdens N.E.C.-Vitesse op 14 oktober vorig jaar. Nijmeegse supporters belaagden toen de Arnhemse bussen.

Volgens de burgemeester en de politie leiden de geparkeerde auto’s aan de voorzijde van het stadion tot een onoverzichtelijke situatie die relzoekers te veel in de kaart speelt. Zij kunnen dan te gemakkelijk de confrontatie opzoeken met rivaliserende supporterclans of de politie en zich daarna verschuilen.

Bij de wedstrijd N.E.C.-Ajax op 5 mei vorig jaar werd, tot tevredenheid van de politie, al eens geëxperimenteerd met een parkeerverbod op de Oude Mollenhutseweg. Er werd toen parkeerruimte gecreëerd op de Goffertweide.

Ter Horst heeft nu aanvankelijk het parkeerterrein Winkelsteeg aan de Neerbosscheweg als alternatief aangewezen. N.E.C. is daar echter niet gelukkig mee. Volgens de voetbalclub is dat terrein te ver verwijderd van het stadion.

Op de Oude Mollenhutseweg parkeren normaalgesproken de leden van de businessclub. Het gaat om ruim vierhonderd auto’s. De burgemeester en de voetbalorganisatie zijn momenteel samen op zoek naar een andere alternatieve parkeergelegenheid.

Omdat het parkeerverbod afwijkt van het huidige gemeentebeleid voor parkeren om en nabij de Goffert, zal het dit voetbalseizoen alleen gelden voor thuiswedstrijden van N.E.C. die de KNVB aanmerkt als risicowedstrijd. Ter Horst meent deze uitzondering te kunnen maken op grond van haar verantwoordelijkheid voor het handhaven van de openbare orde. Zij wil het gemeentebeleid zodanig aanpassen dat vanaf volgend seizoen het verbod voor alle thuiswedstrijden van kracht is.

Bewoners rond de Goffert zijn niet blij met het voornemen van de burgemeester. Zij zijn bang dat bezoekers zich straks niet houden aan de aangewezen parkeerterreinen, maar hun auto ergens in de wijk parkeren met alle overlast van dien.

Volgens R. Essers houdt Ter Horst zich niet aan toezeggingen die de gemeente eerder heeft gedaan aan omwonenden. Hij is boos dat zij de gemeenteraad slechts informeert over het parkeerverbod en de raadsleden niet om goedkeuring vraagt.

Ter Horst zegt dat in de gaten zal worden gehouden dat bezoekers niet in de wijk op zoek gaan naar parkeerruimte

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.