Neeskens: “We missen een leider”

Natuurlijk kon hij destijds heel goed voetballen, maar beroemd werd Johan Neeskens in de jaren zeventig vooral als speler met een onverwoestbare wedstrijdmentaliteit. Toch deed het oude strijdros gistermiddag opvallend laconiek over het slappe verweer van zijn ploeg tegen Ajax. “Tja, we hebben nu eenmaal te weinig gif in de ploeg. Mentaliteit kun je niet aanleren, die heb je of die heb je niet. Daarbij missen we een leider, zeker als Hesp ontbreekt. Dat is de enige die de dingen in de hand neemt als het bij ons niet loopt.”

De NEC-trainer had zich wel flink geërgerd aan de manier waarop zijn team aan de tweede helft was begonnen. “We kregen na rust twee snelle goals tegen die eenvoudig te voorkomen waren geweest. Een gebrek aan concentratie? Anders kan ik het niet verklaren. Na de 3-0 was het een verloren zaak. Dan kun je alleen proberen de nederlaag beperkt te houden. Maar ook dat is niet gelukt.”

Hoewel NEC na drie nederlagen (PSV, Twente, Ajax) en een gelijkspel (Excelsior) is afgezakt op de ranglijst maakt Neeskens zich geen zorgen. “Een aantal spelers is niet in goede doen en natuurlijk hebben we deze maand een zwaar programma. Maar er is geen enkele reden voor paniek. Wij zijn echt niet de enige ploeg die een zwakke serie kent. Het is voor mij alleen zaak om de ploeg mentaal op te beuren voor de wedstrijd tegen Utrecht.”


Bron: www.DeGelderlander.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.