Mogelijk geen Vitesse-fans 8 december

Vitesse zal bij de uitwedstrijd tegen NEC op zondag 8 december mogelijk geen eigen supporters meenemen. Het clubbestuur acht de risico’s voor zijn eigen mensen te groot en vreest opnieuw voor grote schadeposten te moeten opdraaien. Algemeen directeur Hans Schreudering van Vitesse besprak de problemen gisteren met een delegatie van de supportersclub van Vitesse. “We zullen de komende dagen nog met alle partijen overleggen. Als we er niet uitkomen, is de uiterste consequentie dat we geen supporters meenemen.”

Vorig seizoen liep het flink mis bij de beladen Gelderse derby. Verschillende bussen werden vernield, deels door eigen fans en deels door Nijmeegse supporters. Vitesse draaide op voor een schadepost van 45.000 euro.

Een van de problemen is dat Vitesse verantwoordelijk is voor de supporterstrip met de verplichte buscombi, maar dat de risico’s bijna niet te verzekeren zijn. Vervoerders als Morren en Connexxion voelden er vorig jaar ook al niks voor om bussen beschikbaar te stellen voor de risicovolle reis naar Nijmegen. Op het laatste nippertje werden destijds nog wat oude bussen gevonden., maar de vraag is of dat ditmaal lukt.

Nog belangrijker dan de financiele consequenties acht het bestuur de veiligheid van eigen mensen, zoals stewards en vrijwilligers. “Vitesse is verantwoordelijk voor het supportersvervoer. Wij moeten ons dan ook afvragen of de risico’s aanvaardbaar zijn. Normaal gesproken zijn die klein, maar de wedstrijd tegen NEC is een speciaal gevalWe zijn er nog niet uit hoe wij het risico moeten verzekeren. Daarbij is het de vraag ├│f we onze eigen mensen aan deze risico’s willen blootstellen”, aldus Schreudering.

Twee jaar geleden kreeg Vitesse met de verantwoordelijkheidskwestie te maken toen een steward een steen tegen haar hoofd kreeg. De vrouw was enige tijd arbeidsongeschikt. Schreudering: “Buiten de juridische vraag of wij daarvoor verantwoordelijk zijn, voelden wij het als plicht iets voor haar te doen. Er is toen een schikking getroffen.” omdat zij een paar weken niet heeft kunnen werken.”


Bron: www.DeGelderlander.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.