NEC wint weer van Vitesse

Zondag 8 December 2002


NEC wint weer van Vitesse


NEC-Vitesse (1-0) 2-0


31. Hristov 1-0


70. Wisgerhof 2-0


 


  Jol


12.500(170 Vitesse-supporters)


    Zonneveld (NEC) & Stefanovic en Frankel (Vitesse)


NEC : Gentenaar, Wielaert, Wisgerhof, Hesp, Leiwakabessy, Schuurman, Hersi (81′ Zonneveld), Van Rijswijk, Demouge (9′ Hristov), Govedarica, De Nooijer.


 


Vitesse : Jevric, Cornelisse, Stefanovic, Frankel, Claessens, Rankovic, Janssen, Levtsjenko (74′ Van Beukering), Peeters, Amoah, Bochem (1′ Riga)

Hepudanouook?


Dat je al een paar dagen niet in je normale doen bent? Beetje zenuwachtig en gespannen? Niet echt goed slapen en ook weer vroeg wakker? Ik zat er al vroeg klaar voor vandaag. Sjaal en muts bij de hand, snel nog even het laatste nieuws doornemen op de verschillende internetsites, broodje naar binnen werken en gaan!


Een groot verschil met voorgaande wedstrijden was toch wel, dat de spelers er ook vol voor gingen. De actie van supporters tijdens de laatste training had zijn uitwerking duidelijk niet gemist. De NEC-ers waren scherp als een mes. Wellicht ook al door de sfeeractie op de Gofferttribune was er genoeg inspiratie om er een goede wedstrijd van te maken.


Die goede wedstrijd kwam er echter niet. Zoals in voorgaande uitvoeringen begon vitesse goed, maar zakte het na het doelpunt van Hristov in elkaar. Vreemd genoeg won NEC de slag om het middenveld. Normaal gesproken het sterkste deel van vitesse en het zwakste van NEC.


Rijswijk was erg goed op dreef op linkshalf en verdringt meer dan terecht Simr, Ax en ook Zonneveld op die plek. René had vechtlust en op momenten ook goede acties in huis. De vistassen hadden geen vat op hem. Leiwa speelde ook een degelijke partij en verdient het ook om te blijven staan. Zeker gezien de invalbeurt van Zonneveld. Toch al maanden niet te betrappen op 1 goede actie, speelde hij ook nu weer een bedroevende partij, met als triest hoogtepunt zijn zesde gele kaart. Dat gaat inmiddels helemaal nergens meer over. Op deze manier kunnen we nog veel langer van hem genieten, want hij wordt onverkoopbaar op deze manier.


Wisgerhof was net zo op dreef als de afgelopen weken: niet! Als je al voorbij wordt gelopen en uitgekapt door Peeters, dan ben je toch echt niet goed bezig. Maar hij zal er wel aan wennen, want het overkomt hem wekelijks. Zijn doelpunt was welkom, nuttig, maar ietwat gelukkig. Ik blijf echter hopen op een briljante ingeving van de technische staf om in ieder geval voor volgend seizoen een echte rechtsback aan te trekken. Met op deze manier doormodderen achterin, met name op de vleugels, kun je nooit je doelstelling halen, want je krijgt eenvoudigweg teveel tegendoelpunten.


Ondertussen is Ax vader geworden en hoeven we waarschijnlijk helemaal niets meer van hem te verwachten. Zonder baby was hij al niet vooruit te branden, met een kind dat ?s nachts huilt reken ik maar nergens meer op.


Voor deze wedstrijd is toch wel een woord van dank richting Jol op zijn plaats. Hij liet gelukkig de wedstrijd een wedstrijd worden. Hierin werd hij trouwens tegengewerkt door 2 irritante mannetjes met een vlag, die bijzonder weinig verstand hadden van wat buitenspel nu eigenlijk inhoudt. Het was af en toe gênant om te zien welk een grote beoordelingsfouten zij maakten.


Al met al ga ik een rustige tijd tegemoet op het werk. Niet wat betreft werkzaamheden, maar wel als het gaat om gemoedsrust. De wetenschap dat er al vijf jaar op rij gewonnen is, legt grote monden van supporters van die Arnhemse voetbalvereniging snel het zwijgen op. En dat is ook heel erg prettig. We zullen moeten afwachten of de spelers de inzet tegen Zwolle ook weer kunnen opbrengen. Het zal nodig zijn om van die onderste plaatsen weg te komen. Vooralsnog hebben we vitesse onder ons en dat vind ik erg prettig.Hepudanouook?


PS. Bedankt Pa!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.