NEC weet weer niet te scoren

Zaterdag 21 December 2002


NEC weet weer niet te scoren

NEC-RKC (0-0) 0-0


 


  Buiting


11.000(200 RKC-supporters)


     Hesp, Govedarica (NEC), Greene (RKC Waalwijk)


NEC : Gentenaar, Wisgerhof, Wielaert, Hesp, Leiwakabessy, Schuurman, Govedarica, Zonneveld, Ax, Van Rijswijk (72. Simr), Hristov (63. Tumba)


 


RKC : Van Dijk, Serginho Greene (51. Boulahrouz), Nikiforov, Van den Berg, Van Wanrooy, Van Diemen, Molhoek, De Graef (78.Fuchs), Oost, Janssen, Putter (90. Van Loenhout)

NIJMEGEN – De twee doelverdedigers waren zaterdagavond bij het duel tussen NEC en RKC in hun element. Maar het was bepaald niet alleen de verdienste van Dennis Gentenaar en Rob van Dijk dat doelpunten in Nijmegen achterwege bleven.

De twee middenmoters beëindigden de eerste helft van het seizoen in het linkerrijtje. De vraag waarom NEC (negende) en RKC (zevende) zich in de subtop ophouden, kon in de Goffert niet worden beantwoord. Het povere duel verdiende geen winnaar, de spelers leken naar twee weken vakantie te snakken. Beide ploegen overtroffen elkaar in het maken van fouten.

Gentenaar kon zich in het eerste half uur positief onderscheiden. De verdediging van NEC heeft in de laatste vier wedstrijden, waaruit acht punten werden gehaald, geen tegentreffer hoeven incasseren. Gentenaars reddingen bij schoten van Oost en Van Diemen waren het gevolg van knappe reflexen.

In de vierde minuut had NEC geluk toen Van Diemen uit een vrije trap de lat raakte. Ook aan Janssen was een goede kans voor de bezoekers uit Waalwijk niet besteed. RKC was de spelbepalende ploeg, combineerde op het middenveld goed en snel, maar toonde in het strafschopgebied besluiteloosheid.

Na de rust waren de schaarse kansen voor de thuisclub. Zonneveld dwong Van Dijk na vijf minuten tot een goede actie, in de slotfase stond de doelman van RKC bij een kopbal van Tumba op de juiste plek. Een andere invaller bij NEC, Simr, joeg de bal hard over het doel.

De afwezigheid van hun beste aanvallers speelde zowel NEC als RKC danig parten. Bij de thuisclub is Demouge herstellende van een hersenschudding en moest De Nooijer in de warming up afhaken met een blessure. Ax en Hristov en later Tumba zorgen voor minder dreiging. RKC moest het stellen zonder topscorer Hoogendorp. ,,Putter en Janssen hebben heel veel talent, maar dat moet er nog uitkomen”, concludeerde trainer Jol, die toch tevreden terugkijkt op de afgelopen maanden waarin enkele talenten (Boulahrouz, Oost, Putter) zich positief ontwikkelden.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.