NEC verslaat Heerenveen

Zondag 29 September 2002


NEC verslaat Heerenveen

NEC-Heerenveen (2-0) 4-2


14. Wielaert 1-0


27. Simr 2-0


57. Hersi 3-0


65. Selakovic 3-1


72. De Nooijer 4-1


74. De Jong 4-2


 


  Vink


11.500(200 Heerenveen-supporters)


     Simr (NEC) & Edman (Heerenveen)


NEC : Gentenaar, Wisgerhof, Wielaert, Hesp, Zonneveld, Schuurman, Hersi, Govedarica, Simr (82′ Ax), Demouge (74′ Tumba), De Nooijer


 


Heerenveen : Vonk, Venema, Klompe (46′ Hansson), Edman, Radomski, Ebbinge (62′ Hegeman), Barsom, Nurmela, Selakovic, Väyrynen (64′ Denneboom), De Jong

Hepudanouook?

Dat je bij een vrije trap voor NEC bij jezelf denkt: “Zal ik nog even wat te drinken gaan halen? Het kan nu toch wel.”
Dat had ik vanmiddag dus wel en niet alleen vanmiddag overigens. De eerste vrije trap verliep dan ook als zovelen daarvoor. Het geeft je echt het idee, dat je rustig kunt gaan plassen bijvoorbeeld, scoren zullen ze toch niet doen.
Net op het moment dat de bal wordt neergelegd voor de tweede vrije bal van de middag, vraag ik nog aan mijn buurman: “Weet jij nog wat de laatste keer was, dat NEC scoorde uit een vrije trap-mee?” Het antwoord ging verloren in de euforie na het doelpunt.
Hoe is het mogelijk? NEC scoort uit een vrije trap! Het maakt Wielaert in één keer tot een nog veel grotere speler, want het is voorwaar niet niks om toch te scoren uit een spelhervatting zonder noemenswaardige oefening.
Neeskens doet daar namelijk niet aan op de training. Ik bedacht me daarna wel, dat ik bij vrije trappen nu niet meer van mijn plaats kan. Althans, voorlopig maar even niet.

En dan overkomt je plotseling dat Simr scoort, alhoewel hij verwoedde pogingen deed, om van dichtbij de bal het stadion uit te rossen. Gelukkig voor ons, stond hij te dicht op de doellijn, zodat de bal er toch nog inging. Hij speelde een nuttige wedstrijd verder. Want: onopvallend en niet al te hinderlijk aanwezig voor zijn teamgenoten.
Opvallend was echter wel de actie van Hersi die de 3-0 opleverde. Hoe lang is het geleden, dat NEC een middenvelder had, die het moment zag en ook kon uitvoeren? Hebben we zo’n middenvelder eigenlijk wel ooit gehad? Hoe dan ook, dit was een prachtige goal. Moet raar lopen, wil dit niet de winnende goal van de maand september worden bij Omroep Gelderland.

En dan kan er weinig meer mis gaan. Tenminste, bij veel andere clubs dan. Bij NEC ben je nooit zeker van de buit, voordat iedere speler van de tegenstander gedoucht en wel in de bus naar huis zit. Vandaag was daarop geen uitzondering. Heerenveen ging drukken en NEC maar verder achteruit.
Heerenveen ging wisselen en bij NEC raakt iedereen dan in de war, want wie pakt wie nu op? Waren de jungskes moe? De Nooijer in elk geval wel, die zat er doorheen.
Demouge had het ook gehad en Hersi probeerde met de bal aan de voet het veld
over te steken, maar liep zich daarmee steeds vast. Er is geen rust in de
ploeg. Vooral niet op het midden. Wij staan voor, de tegenstander valt aan en ik zit te sidderen op de tribune. Zolang dat er niet uit gaat, tot die tijd is NEC nog geen stabiele
middenmoter. Dat idee heb ik tenminste.

Hepudanouook?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.