NEC onderuit tegen twaalf manZondag 10 November 2002


NEC onderuit tegen twaalf man

NEC-FC Twente (0-2) 1-2


16. Polak 0-1


37. Zonneveld (e.d.) 0-2


76. Tumba 1-2


 


  Van Hulten


12.000(500 Twente-supporters)


     Zonneveld (NEC) & Van de Paar, Zomer & Cziommer (FC Twente)
    Hristov (2x geel)


NEC : Gentenaar, Schuurman, Wielaert, Wisgerhof, Zonneveld, Simr, Govedarica, Hersi (66′ Zico Tumba), Ax, Demouge, Hristov


 


FC Twente : Boschker, el-Brazi, Rahim Ouédraego, Pothuizen, Heubach,Cairo, Cziommer, Van de Paar (78′ Zomer), Polak, Booth (38′ Houwing), Cavens (65′ Collins John)

Hepudanouook? 


Dat je je voor de wedstrijd toch ernstige zorgen maakt over het resultaat? Immers, vorige week zondag was het niet al te best, dinsdag tegen Hoek zelfs afschuwelijk slecht en als dan op vrijdag tijdens de training de aanvoerder tegen de vlakte gaat, dan lijken de voortekenen niet bepaald gunstig.


Dan bedenk je dat Hristov en Hersi niet helemaal fit zijn, De Nooijer helemaal niet meedoet, Demouge al sinds het begin van de competitie geen schim meer is van de speler die vorig seizoen met veel zelfvertrouwen in het elftal stond, er allerlei wisselingen met spelers op andere plaatsen moeten worden doorgevoerd, dan staat het huilen je nader dan het lachen.


Op internet gaan er op de diverse fora steeds meer stemmen op om de vorderingen van de selectie als geheel en die van individuele spelers in het bijzonder onder leiding van Neeskens eens tegen het licht te houden. En met name laatstgenoemde moest het daarbij ontgelden.


Wat had hij vandaag nu weer bedacht? In ieder geval niets dat leek op een tactisch concept. Misschien wilde hij daarmee juist wel verwarring zaaien bij de tegenstander. Dat die Belg zou denken:?Zo ongeorganiseerd spelen, kan eigenlijk alleen maar vanuit een goede organisatie.? Doel was waarschijnlijk om het middenveld over te slaan. Terecht, want er kwam ook weer geen ene fatsoenlijke bal vandaan.


Het middenveld is in alle opzichten het zwakste deel van de ploeg. Geen enkele speler die erin slaagt een van de spitsen juist aan te spelen, of dan zelf maar voor gevaar te zorgen. Verdedigend is het allemaal nog veel erger.


Demouge speelde zoals de laatste weken, Zonneveld en Wisgerhof ook: diepdroevig. Onthutsend om te zien hoe Wisgerhof aan de zijlijn werd gedold door 2 Twentespelers. Wat zullen ze gelachen hebben. Ook de overige middenveld-Tukkers deden nog een duit in het zakje. Ze bleven met gemak overeind.


Gelukkig is er ook positief nieuws te melden. Zonneveld kreeg zijn vierde gele kaart en mag nu eindelijk op de tribune plaatsnemen. Hopelijk is Leiwa in staat Zonneveld een tijdje op de tribune te houden. En verder wordt de kans steeds groter dat Hersi hier volgend seizoen ook nog speelt. Er is namelijk geen enkele reden te bedenken voor Ajax om hem terug te halen.


Hopelijk heeft Neeskens opgelet op de uitvoering van de vrije trap van Polak. Misschien brengt hem dat eens op het idee toch wat meer op dode spelmomenten te gaan trainen. Je weet maar nooit wat het je oplevert. Op deze manier blijven voortmodderen met die lachwekkendende ballen van de zijkanten levert gegarandeerd geen rendement op.


De winterstop begint vroeg dit jaar voor NEC. Dat wil zeggen, de traditionele tweede-seizoenhelft-depressie. Het elftal is conceptloos, ideeënloos en stuurloos. En met wedstrijden tegen Ajax en Utrecht, die zich nu al verheugen op de visite uit Nijmegen, valt te verwachten dat er voor dit elftal bitter weinig te halen zal zijn. Je moet er niet aan denken wat er op 8 december kan gaan gebeuren.


Kortom, de voortekenen hebben niet bedrogen deze keer. Er zit simpelweg te weinig kwaliteit in deze ploeg, te weinig speltechnisch inzicht en te weinig duelkracht op het middenveld, waardoor het eerste rijtje straks ook uit beeld verdwijnt. Hebben die criticasters van de fora dan misschien toch gelijk? Je gaat het je toch afvragen.

Hepudanouook?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.