Hersi,Wielaert & Govedarica (NEC) & Sergio (Roda JC)

NEC : Gentenaar, Wisgerhof, Wielaert, Hesp (56′ Van Rijswijk), Zonneveld, Schuurman, Hersi, Govedarica, Simr (67′ Hristov), Demouge, De Nooijer

Roda JC : Kujovic, Sonkaya, Luijpers, Rudge, Filipovic, Van Mieghem (37′ Sonko), Vicelich (82′ Senden), Sergio (84′ Nygaard), Soetaers, Anastasiou, Cristiano

NIJMEGEN – NEC kreeg vanmiddag een lesje counteren van Roda JC, of moeten we zeggen Johan Neeskens kreeg een lesje counteren van Wiljam Vloet?

NEC begon sterk aan de wedstrijd en al snel waren er kansen voor Hersi,Demouge en De Nooijer, Roda had hier geen antwoord op en dus speelde het spel zich af op de helft van de Limburgers.
Kujovic had gelijk z’n handen vol terwijl aan de overkant Gentenaar dacht een rustige middag te krijgen, maar niets was minder waar….bleek later.
Na 20 minuten opende Dennis de Nooijer de score met een schitterend doelpunt en daarmee scoorde hij gelijk zijn 80e doelpunt op eredivisie-niveau.

Opvallend was dat voor het eerst dit seizoen NEC de wedstrijd bleef domineren.
Er waren nog kansen om de score uit te breiden maar die werden door Hersi,Schuurman en Demouge om zeep geholpen.
Aan de andere kant was er een klein kansje geweest voor Anastaciou.
Voor de rest gaf NEC bijna geen kans weg voor de rust.
Alleen dan nog een keertje en die werd gelijk genadeloos afgestraft door de Limburgers.
Sonko loopt Zonneveld eruit en de voorzet komt terecht bij de vrijstaande Soetaers en die schiet beheerst de 1-1 binnen.

Lang kunnen de Limburgers niet genieten van hun gelijkmaker, een paar minuten later is het Hersi die een paar verdedigers van Roda op het verkeerde been zet en met een prachtig schot (in het dak van het doel) de 2-1 op het bord zet.
Dan is het tijd voor de thee, en ik vraag me nog steeds af wat er in godsnaam in die thee zat want NEC komt er in de 2e helft niet meer aan te pas.

Sergio & Cristiano komen helemaal los en laten de verdediging van NEC alle hoeken van het veld zien, en als 10 minuten in de 2e helft Cristiano alleen op Gentenaar af gaat scoort de braziliaan de gelijkmaker 2-2.
Daarna volgt gelijk een wissel bij NEC, Danny Hesp(waarschijnlijk nog niet 100% fit na zijn griepje) wordt vervangen door Rene van Rijswijk.
En wat er toen volgde schaam ik mezelf als NEC-supporter voor.
Rene van Rijswijk wordt keihard uitgefloten als hij Danny Hesp aflost.
Schandalig dat er (en dit gaat niet om een paar) supporters zijn die hun eigen speler op zo’n manier ‘begroeten’, ik schaamde me iniedergeval kapot voor deze trieste actie!

Maar terug naar de wedstrijd want aangezien ze bij NEC achterin geheel de kluts kwijt zijn, komt Roda een vijftal minuten na de gelijkmaker zelfs op een voorsprong.
Eigenlijk een identieke situatie als de 2-2 want weer mag Cristiano alleen op Gentenaar af om te scoren, en dat doet hij dan ook: 2-3.
Dan komt Hristov de voorhoede nog versterken voor de wederom zwakke Jarda Simr.

Even later is er nog een opstootje op het veld, als Cristiano door Zonneveld onderuit wordt gehaald en Wielaert heel dom de bal tegen Cristiano schiet.
Volgt er wat duw- en trekwerk aan beide kanten, Gentenaar en Rudge willen met elkaar op de vuist maar uiteindelijk wordt de boel gesust.
Daarna wordt een doelpunt van Anastaciou (onterecht volgens mij) afgekeurd en gelijk daarna kan Demouge alleen op Jukovic af maar die wordt (onterecht) teruggefloten.

NEC valt dan weer aan maar aangezien de voorhoede van NEC er weinig van bakt, moesten de opkomende middenvelders Schuurman,van Rijswijk(die sterk inviel) en Hersi voor het gevaar zorgen.
Roda krijgt dan ook genoeg kansen omdat NEC vol op de aanval speelt.
Cristiano,Anastaciou en Soetaers missen tegenover Gentenaar en NEC leeft nog.

Zeven minuten voor tijd leek NEC zelfs nog door het oog van de naald te kruipen, Govedarica kan vrij inkoppen na een prachtige voorzet van Zonneveld maar de kopbal is te zwak en recht in de handen van Kujovic.

Even daarna is het aan de andere kant waar NEC wederom een lesje in afmaken krijgt.
Soetaers laat Gentenaar nu wel kansloos: 2-4 voor Roda JC.
Een geflatteerde overwinning die te danken is aan de gatenkaas verdediging van NEC en de tactische wissels van Neeskens.