Hersi: “Oranje-shirt staat goed”

Youssouf Hersi en Frank Demouge spelen vrijdag in de eigen Goffert met Jong Oranje het EK-kwalificatieduel tegen Jong Wit-Rusland. “Het Oranje-shirt staat goed”, lacht Hersi. Op de training van woensdag leek het erop dat Frank Demouge een basisplaats zal krijgen. “Dan weet je meer dan ik. Ik hoop dat je gelijk hebt”, zei de 20-jarige Nijmegenaar.

Dat Jong-Oranje in het N.E.C. stadion speelt, vinden beiden niet zo speciaal. Demouge: “Het is gewoon een interland. Het heeft niet veel met N.E.C. te maken.”
Hersi: “Het is wel leuker. Je fans komen wel daarnaartoe.”

Als Jong-Oranje zich voor het EK plaatst, dan kan daar een ticket voor de Olympische Spelen van Athene in 2004 worden verdiend. “Het is speciaal om op de Olympische Spelen te voetballen”, realiseert Demouge zich. Hersi vindt dat nog ver weg: “Eerst moeten we bovenaan zien te eindigen. Dan kijken we wel verder. Het wordt heel moeilijk. Laten we het wedstrijd voor wedstrijd bekijken.”

De N.E.C.-spelers denken dat Jong Wit-Rusland op de counter zal spelen. Demouge: “Verdedigend zijn ze sterk. Het wordt een zware kluif, maar het moet in principe mogelijk zijn.”

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.