Groeten uit Mierlo

Naam: Mark Verhoeven
Leeftijd: 33
Bij NEC: 1994-2001
Woonplaats: Mierlo

Mark Verhoeven maakte maarliefst zeven seizoenen deel uit van NEC’s eerste selectie. De laatste jaren zag de verdediger in Nijmegen vooral het krachthonk. Anno december 2002 is ‘De Knie’ nog altijd een dagelijks gespreksonderwerp in huize Verhoeven. “Ik heb laatst van de artsen te horen gekregen dat ik definitief wordt afgekeurd voor de voetballerij. Ik had de hoop op een profclub allang opgegeven, maar hield er nog wel rekening mee dat ik lekker bij de amateurs kon gaan ballen. Zelfs dat zit er niet meer in. Echt zonde, maar het is niet anders. Mijn knie is er te slecht aan toe.”

Zelfs als toeschouwer bij wedstrijden -‘ik zit nog heel vaak op de tribune’- speelt Verhoevens knie regelmatig op. “Vooral met dit koude weer heb ik al pijn zonder dat ik werkelijk iets onderneem. Ik revalideer nu voor de allerlaatste keer. In Geldrop.” Omdat Mark Verhoeven nu wordt afgekeurd heeft hij ineens zee├źn van tijd voor ‘Eventonizer’, zijn eigen bedrijf dat sportevenementen organseert. “Vanuit Nederland regel ik vooral veel voetbalreizen; bijvoorbeeld rondleidingen door Wembley.

Soms reis ik mee met een bepaald gezelschap. Zo bezoek ik binnenkort onder meer de wedstrijd Arsenal- Liverpool. Op deze manier blijf ik toch nog enigszins bij de voetbalwereld betrokken.” Verhoeven is met zijn ‘Eventonizer’ sinds kort zelfs op internet terug te vinden. “Ik heb een website laten maken, ziet er aardig uit, al zeg ik het zelf.”

Bij NEC, maar ook zijn laatste club RBC, komt Mark Verhoeven nog regelmatig. “Daarom vond ik het zo jammer dat ik afgelopen dinsdagavond niet de wedstrijd NEC-RBC kon bijwonen. Ik was verhinderd. Ik had een etentje met allerlei ex-MVV’ ers. Zo zie je maar weer, ik heb nog genoeg contacten in de voetballerij.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.