Groeten uit Grave

Naam: Ad Mellaard
Leeftijd: 60 jaar
Bij NEC: 1986-1976
Woonplaats: Grave

Ad Mellaard was een goeie. Een voor zijn tijd moderne verdediger die graag mee naar voren trok. Samen met Cees Kornelis en Sije Visser gold het trio als een ijzersterke verdediging begin jaren zeventig. Mellaard kwam bij NEC in 1968. “Ik speelde in het tweede van Fortuna Vlaaringen, toendertijd een profclub”, blikt de verdediger terug. “Tijdens mijn diensttijd kwam ik in Grave terecht. NEC was het dichtstbij. Ik speelde vijf wedstrijden in het tweede, ik viel een keer in en ben daarna nooit meer uit het eerste verdwenen.

” Hij kende mooie tijden in stadion De Goffert. Mellaard: “Met op het middenveld Fransje Thijssen, Eus Marijnissen en Jantje Peters. Gemiddeld zaten er achttienduizend toeschouwers. Tegen de top-drie was het met 32.000 mensen steeds uitverkocht.Er werden zelfs extra tribunes op de sintelbaan gezet.” In 1976 vertrok Mellaard, zoals zovele NEC’ers voor en na hem, naar de ‘concurrent’ zoals hij het noemt.

Bij Vitesse voetbalde hij nog vier seizoenen om daarna als trainer in het voetbal actief te blijven.”Ik heb eerst nog de jeugd van Vitesse getraind en werd vervolgens trainer bij TOP Oss. Het seizoen nadat ik daar was vertrokken, werden ze kampioen en promoveerden naar de profs. Ik heb toen een half jaar bij De Treffers gezeten, maar dat was geen succes. Tsja. zo kan ’t lopen.”

Ook ESA, CHRC en HVCH trainde hij. Vanaf het seizoen 1998/1997 keerde hij terug op bekend terrein. Bij NEC werd hij scout en bovendien hersteltrainer bij de voetbalschool van de Nijmeegse profclub. “De club leeft weer”, vindt Mellaard. “Je eigen ervaring neem je mee naar de jeugd. Het belangrijkste is dat je als voetballer inzet toont. Natuurlijk, het is altijd fijn om terug te kijken, maar je moet niet overdrijven en het plaatsen in het juiste perspectief.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.