Groeten uit Estepona

Naam: Michel Mommertz
Leeftijd: 41 jaar
Bij NEC: 1983-1986
Woonplaats: Estepona

Twaalf maanden gelden zei Michel Mommertz na vijftien jaar de Emiraten vaarwel. “En dan ga je niet snel meer terug naar Nederland”, aldus de Limburger. “Je raakt gewend aan het warme weer, aan de meer relaxte levensstijl. Dus heb ik met mijn vrouw de auto gepakt en ben een paar maanden in het zuiden van Europa op zoek gegaan naar een nieuwe woning. Uiteindelijk kwamen we in Spanje een hartstikke leuk plaatsje tegen waar we een huis hebben laten bouwen. Bevalt me prima.”

Het Spaanse dorp waarop de familie Mommertz direct verliefd op werd, luistert naar de naam Estepona, uitgerekend de plek waar NEC al tweemaal de winter doorbracht. De naam van de Nijmeegse club roept bij Mommertz nog onverminderd warme gevoelens op.

Drie seizoenen stond hij er onder contract. Het waren zijn mooiste jaren. “Zeker weten”, zegt Mommertz die ondanks al zijn buitenlandse avonturen zijn sierlijke Limburgse tongval wist te behouden. “Het was een fantastische tijd. NEC was een club boordevol aardige mensen. We hadden in die tijd ook een best leuk elftal. Ik denk dat ik echt op geen enkele plek ter aarde zal worden herkend als die oud-profvoetballer. Behalve dan misschien in Nijmegen, en vooruit, Kerkrade, de woonplaats van mijn ouders.”

De verklaring dat Mommertz vooral in het geheugen van de NEC-fans gegrift staat, gaat schuil in dat ene Europa-cup duel dat Nijmegen negentien jaar na dato onverminderd koestert: NEC-Barcelona 2-3. Nog altijd hangt in De Goffert een afbeelding van Mommertz die al koppend NEC op 2-0 zet. “Dat was natuurlijk een geweldige wedstrijd. Eerlijk gezegd ben ik al tien jaar niet meer in De Goffert geweest. Erg hè?”

In zijn Spaanse woning gaat telewerker Mommertz dagelijks onverminderd verder met het project dat gerust mag worden omschreven als zijn levenswerk: ’n cd-rom waarop werkelijk alle denkbare voetbaltechnische bewegingen in detail de revue passeren. Van koptechniek tot slidings en van scoren tot passeren.

“Ik ben al vier jaar intensief met de ontwikkelijk bezig en het ziet er nu toch echt naar uit dat dat het schijfje in het eerste kwartaal van volgend jaar te koop is. Het is een cd gebaseerd op de oefenstof van Wiel Coerver. Het project heeft vele meer tijd in beslag genomen dan ik ooit had gedacht. Er zijn momenten geweest waarop ik serieus twijfelde of dit project wel zou slagen. Maar met de tijd zag ik de cd-rom aan kwaliteit winnen. Dat geeft zoveel voldoening.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.