13.600(400 NEC-supporters)

Wisgerhof (NEC)

Willem II : De Vlieger, Jaliens, Victoria, Janssens, Mathijsen, Landzaat, Van Der Gun, Mariana, Mourad Mghizrat (59′ Ceesay), Simons (35′ Sektioui), Sjoekov

NEC : Gentenaar, Wisgerhof, Hesp, Wielaert, Zonneveld, Schuurman, Govedarica, Hersi (88′ Wegh), Simr, De Nooijer, Demouge (74′ Tumba)

STILBURG – NEC speelde net zoals afgelopen week tegen Roda weer een goede eerste helft, maar in de 2e helft werd NEC van alle kanten overlopen door Willem II.

Omstreeks 17:30 uur vertrokken twee bussen vanaf de Goffert op weg naar Stilburg, de overige NEC-supporters kozen om met de autocombi naar Stilburg af te reizen.
Voor de eerste keer dit seizoen kwamen de bussen op tijd aan bij de te bezoeken club, eindelijk konden we dus weer een keer van een warming-up ‘genieten’ en konden we nog even rustig wat te eten & drinken nuttigen.

Maar dan naar het veld toe, NEC had wat goed te maken in Stilburg na de 3-1 nederlaag (in een toen 4-5-1 formatie) van vorig seizoen tegen de ’tricolores’.
NEC begon net zoals afgelopen week tegen Roda sterk aan de wedstrijd, de Willem II-verdediging had de handen vol aan De Nooijer en ook Schuurman kwam een aantal keren gevaarlijk opzetten.
Demouge werkte hard maar had voor de rest weinig in te brengen, het lijkt erop dat Neeskens een aantal spelers een ‘speciale behandeling’ geeft aangezien spelers als Demouge en vooral Simr nog steeds vrolijk in de basis mogen opdraven, ondanks hun matige tot slechte prestaties.
Maar niet alleen Simr en Demouge waren matig in Stilburg, Zonneveld werd 90 minuten lang gedold, Wisgerhof had het ook heel zwaar met zijn directe tegenstander en Hersi was misschien wel de allerslechtste aan NEC-kant.
Wat de kleine Ethiopier ook probeerde, alles leek gedoemd te mislukken.

Maar er gebeurde ook nog wel goede dingen op het veld, na een half uur spelen werd De Nooijer onderuitgetrokken en legde Jol de bal op de stip, Hesp is de aangewezen man om de strafschop te benutten: 0-1.
Na de 0-1 was NEC nog even iets beter dan Willem II maar al snel namen de Stilburgers het initiatief over.
Dat resulteerde in een aantal gevaarlijke kansen voor Willem II.
Gentenaar had er zijn handen vol aan maar wist zijn ploeg wel met een voorsprong de kleedkamer in te slepen.

Maar eigenlijk is het toch de bedoeling om na de ‘rust’ weer fris uit de kleedkamers te komen?
Bij NEC lijkt de ‘rust’ juist averechts te werken dit seizoen.
Nadat het tegen Roda JC al compleet mis ging na de ‘rust’, wankelde NEC vanavond in Stilburg weer aan alle kanten tegen Willem II.

Een tiental minuten na rust werd Jatto Ceesay in het veld gebracht bij Willem II, net op dat moment mocht Willem II een vrije trap nemen en Ceesay mocht die frank en vrij intikken bij de tweede paal: 1-1.
Daarna ging Willem II steeds meer druk zetten, NEC werd aan alle kanten overlopen.
Vooral de backs Zonneveld en Wisgerhof hadden niks in te brengen tegen hun tegenstanders.
Gentenaar moest zich op sommige momenten van zijn beste kant laten zien, anders had NEC geheid verloren.

Gelukkig kreeg NEC ook nog een aantal kansen, Hersi schoot een keer net over en Simr mocht alleen op De Vlieger aflopen, maar ja dat zijn net de spelers die niks klaar maakten in Stilburg.
Ondertussen waren Tumba(voor Demouge) en Wegh(voor Hersi) in het veld gekomen maar ook zij konden niets aan het wedstrijdbeeld veranderen.
NEC behaalde ‘met het zweet in de bilnaad’ een punt bij Willem II, maar het had ook makkelijk een 3-1 nederlaag kunnen zijn.
En net zoals in Breda is ook dit punt vooral te danken aan keeper Dennis Gentenaar die weer een aantal schitterende reddingen had in zijn prachtige nieuwe rood-groen-zwarte keepersshirt.