13.000(500 NEC-ers)

Tjew a Tjong (Utrecht) & Wielaert,Ax,Hesp,Zonneveld (NEC)

FC Utrecht : Wapenaar, Zuidam, Tjew a Tjong, Bosschaart, Touzani (51. Zwaanswijk), Schut, De Jong (80. Arts), vd Bergh, Tanghe, Gluscevic (73. Jochemsen), Kuijt

NEC : Gentenaar, Wisgerhof, Wielaert, Hesp, Leiwakabessy, Schuurman, Zonneveld, Ax (77. Van Rijswijk), Govedarica (81. Simr), De Nooijer, Hristov (60. Demouge)

UTRECHT – NEC werd vanmiddag een paar minuten voor tijd pas wakker in de Galgenwaard en dat was natuurlijk veel te laat.
NEC verloor kansloos met 3-2 van FC Utrecht…..

Neeskens had weer eens in de hoge hoed gegraaid en kwam met de verassende keuze om Ax rechts op het middenveld te zetten, terwijl iedere NEC supporter bij de warming-up er vanuit ging dat Ax op de plek van Hersi zou komen te spelen. Dit zou achteraf waarschijnlijk ook de meest logische keuze zijn geweest.
Leiwakabessy begon weer op de linksbackpositie waar hij tegen Ajax redelijk had gevoetbald.
Zonneveld begon daardoor links op het middenveld, een positie waar hij zelf ook liever speelt dan achterin, aangezien Zonneveld meestal de drang naar voren heeft.

In het eerste kwartier van de wedstrijd heerste de Domstedelingen en NEC werd van het kastje naar de muur gestuurd, na een kleine 15 minuten resulteerde dit in een doelpunt voor FC Utrecht, het was Tanghe die vrij in kon schieten: 1-0.

Daarna drukte de FC niet door en kon NEC een beetje aan voetballen toe komen, maar dit resulteerde in nul kansen.
Op rechts kwam Ax totaal niet uit de verf, hij liep meer tegen benen van de tegenstander te schoppen dan tegen de bal.
Aan de linkerkant was Zonneveld onopvallend, Govedarica maakte weer veel fouten. Gelukkig was er nog Schuurman (die centraal op het middenveld stond!). Hij was een van de weinige die wel wilde voetballen en liet af en toe wat leuke acties zien. De rest van het middenveld was weer een drama en dat is geen leuk vooruitzicht met de Gelderse derby in het vooruitzicht.
Doordat het middenveld totaal niet liep kwam er bijna geen enkele bruikbare bal bij het spitsenduo Hristov & De Nooijer terecht.

NEC kon dus totaal niet overtuigen en het enige wat de verdediging van FC Utrecht hoefte te doen was de lange ballen van Hesp en Wielaert onschadelijk maken.
En zo kon Utrecht met speels gemak de eerste helft uitspelen.

In de rust wonnen wat jeugdspelertjes van NEC van hun leeftijdgenootjes van FC Utrecht, dat was op dat moment van NEC kant het hoogtepunt van de middag.

Na de rust kwam Utrecht gelijk op een 2-0 voorsprong, een voorzet werd binnengefrommeld door Gluscevic.
Daarna zakte het spel van NEC naar een dieptepunt, Utrecht kon frank en vrij aanvallen en NEC liet Utrecht maar komen en komen.
Het enige wat er van NEC kant teruggedaan werd was een lange bal naar voren waar een van de spitsen dan weer achteraan mocht rennen, een van die spitsen (Hristov) werd in de 60e minuut vervangen door Demouge maar ook dit bracht geen verandering in het wedstrijdbeeld.

Na 65 minuten besliste Bosschaart de wedstrijd door de 3-0 binnen te schieten,nadat de verdediging van NEC weer in slaap was gesust.
Af en toe deed NEC eens wat terug maar meer dan een rollertje en een schot van Ax kwam er niet uit.
Tien minuten voor tijd kwamen Van Rijswijk (die goed inviel) en Simr het veld in voor Govedarica en Ax, daardoor kwam er wat meer vuur in het spel van NEC maar dit was uiteraard veel te laat.

Volgend weekend heeft NEC een vrij weekendje, genoeg tijd voor Neeskens om erover na te denken hoe hij dit zwalkende elftal weer aan het voetballen kan krijgen.
Daarna volgt de (onbelangrijke) bekerwedstrijd tegen het geel-zwarte Roda JC maar zondag 8 December volgt de derby tegen die andere geel-zwarte club uit Arnep, misschien dat de spelers zich dan wel voor de volle negentig minuten kunnen geven en niet alleen de laatste 3 minuten!