Alweer prima rapport voor De Nooijer

TILBURG – Cynisch is het wel; Heerenveen mist een spits, NEC heeft Dennis de Nooijer. Vier van de vijf Nijmeegse doelpunten kregen dit seizoen een Zeeuwse handtekening. Zondag is het NEC-Heerenveen. De Nooijer heeft zin in de wedstrijd tegen zijn oude ploeg.

Net voor de start van de competitie ging er in Nijmegen een discussie. Wie moesten er samen in de spits staan? De Nooijer met Demouge of moest de goed spelende Hristov een kans krijgen?


“Die discussie was er in de pers, maar leefde niet binnen de spelersgroep”, zei De Nooijer na de 1-1 tegen Willem II. De spits ergerde zich aan de verhalen. “Binnen NEC wist iedereen hoe we gingen spelen. Tuurlijk kwam Gorgi er aan en dat was alleen maar prettig. Het is echt zonde dat hij nu weer geblesseerd is. Het is fijn als er goede spelers op de bank zitten om in het veld te komen als de spitsen moe zijn. Een fitte Gorgi is levensgevaarlijk in de zestien. En let op Zico, hij komt er ook weer aan.”


Dennis de Nooijer kwam in december vorig jaar als reddende engel bij een moeilijk draaiend NEC. Zijn periode bij Heerenveen was uitgedraaid op een grote teleurstelling en na een paar slechte maanden als huurling bij Sparta, kreeg hij in Nijmegen misschien wel zijn laatste kans.


De spits maakte zich vanaf het eerste moment waar. Samen met Frank Demouge bezorgde hij NEC eindelijk stootkracht voorin. De Nooijer kwam in zestien wedstrijden tot zes doelpunten en Nijmegen stond voor hem op de banken. Een contract was de logische beloning voor zijn goede spel.


“Tuurlijk werd mijn situatie daardoor anders”, aldus De Nooijer. “Ik had echt weer het gevoel dat ik me opnieuw moest bewijzen. Nou heb ik dat altijd, maar je wist dat er vier spitsen waren voor twee posities. Ik heb meteen in de voorbereiding voor m’n plaats gespeeld en dat is goed gegaan.”


In de competitie heeft De Nooijer intussen alweer ruimschoots duidelijk gemaakt waarom hij in de basis staat. Twee keer scoorde de spits zelf, tweemaal verdiende hij een penalty. Alleen met het doelpunt van Hersi tegen Roda JC had hij niets te maken.


Een mooi rapport, maar toch was De Nooijer in Tilburg niet helemaal tevreden. “Het zijn goede cijfers, maar ze hadden nog mooier kunnen zijn. Als Jarda vandaag de bal twee keer goed opzij had gelegd, was ik twee keer alleen op de keeper af gegaan. Dat zijn dan niet automatisch doelpunten, maar goede kansen zijn het natuurlijk wel.”


Nu bleef het bij de door hem ‘versierde’ penalty die Hesp feilloos binnen schoot en kwam Willem II na rust terug in de wedstrijd. “Toch vond ik het niet te vergelijken met de wedstrijd tegen Roda JC van vorige week. We raakten nu niet in paniek en kregen na rust ook nog een paar goede mogelijkheden. Ik heb hier nooit het idee gehad dat we zouden verliezen. Als we het beter uitspelen, moet je hier zelfs gewoon winnen.”


Dicht bij de winst zijn in Tilburg. Het zijn dingen waar ze in Heerenveen momenteel alleen maar van kunnen dromen. De oude ploeg van De Nooijer kent een dramatische seizoenstart en staat na vijf wedstrijden op één punt. “Ik vind het vervelend dat ze verliezen”, zei De Nooijer. “Nee, ik moet er helemaal niet om glimlachen dat ze een probleem in de spits hebben. Gérard (de broer van Dennis, red.) speelt er nog en ik ga er regelmatig kijken. Ze moeten Denneboom gewoon de kans geven, dat is een goede speler.”


Vorige week verscheen ineens het verhaal dat Dennis de Nooijer achter de onrust bij Heerenveen zou zitten. “Geen idee waar dat vandaan komt, maar er klopt niets van. Dit soort verhalen krijg je altijd als het slecht gaat bij een club. Maar ik gun Heerenveen het beste. Behalve volgende week als wij tegen ze spelen.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.