SC Heerenveen zoekt vervanger De Nooijer

De knieblessure die Dennis de Nooijer zeker tot eind dit seizoen aan de kant houdt, dwingt SC Heerenveen tot actie. De Friese club kijkt of het zich deze week nog kan versterken met een spits. ‘We zijn het aanbod van de markt aan het nagaan’, aldus voorzitter Riemer van der Velde. ‘Als we een spits tegenkomen die ons aanstaat en betaalbaar is, zullen we tot actie overgaan.’


De knieblessure van De Nooijer liet zich aanvankelijk niet ernstig aanzien. Na een veldtraining op het KNVB-sportcentrum in Zeist kreeg de 29-jarige aanvaller afgelopen week echter vocht in zijn rechterknie. Een daaropvolgende kijkoperatie wees uit dat zijn meniscus bijna verschrompeld is en dat er een gat in het kraakbeen zat. De Nooijer moet zes tot acht weken volstrekte rust houden en op krukken lopen. ‘Deze competitie beschouw ik als verloren. Ik richt me nu maar helemaal op het volgende seizoen’, aldus de spits.


SC Heerenveen onderhandelt met het Finse FC Haka over doelman Panu Toivonen. De Fin maakte op het trainingskamp in Spanje een goede indruk. Heerenveen wil de international tot het eind van het seizoen huren met een optie tot koop.


Bron: Voetbal International

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.