NEC bouwt aan de toekomst

Op 18 september van dit jaar speelt NEC de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in het gerenoveerde Goffert Stadion in Nijmegen. Voordat het zover is, wordt het stadion tribune voor tribune verbouwd. Afgelopen week begon de sloop van de eerste tribune.

NEC heeft besloten dit seizoen vanwege de verbouwing geen supporters van bezoekende clubs toe te laten. Na de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden op vrijdag 2 April is de sloop van de lange zijde voltooid. Op dat moment kan NEC nog maar vierduizend toeschouwers bergen. De club is op dit moment in gesprek met de stadionbouwers over de mogelijkheid tijdelijke tribunes te plaatsen. NEC gaat ervan uit dat de verbouwing een schadepost van zo’n twee ton zal opleveren van recette-inkomsten. Het nieuwe stadion, dat 17,5 miljoen gulden kost, zal straks plaats bieden aan 12.500 toeschouwers.

Er is eventueel een mogelijkheid een tweede ring op het stadion te plaatsen. De wielerbaan verdwijnt, waardoor de tribunes dichter op het veld kunnen worden gebouwd. Aan de lange zijde zullen geen hekken worden geplaatst. Door de verbouwing zal NEC de eerste duels van het nieuwe seizoen uit moeten spelen.


Bron: Voetbal International

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.