‘Woensdag wacht RKC’

Terwijl buiten woedende Haagse supporters in hun eigen woorden (die men vergeefs in het meest moderne woordenboek – zal zoeken) kenbaar maakten hoe ze over de nederlaag van de plaatselijke FC dachten, heerste in de dampende kleedkamer van NEC tevredenheid.

Compleet leeggespeeld waren de spelers, maar stuk voor stuk ook zo trots als een pauw op de prestatie die ze neergezet hadden. Pim van de Meent temperde enigszins de feestvreugde. Van de Meent: “Tot 24.00 uur vannacht mogen we wat mij betreft blij zijn. Daarna is het afgelopen. Er komen nog twee wedstrijden. De winst nu is belangrijk, maar woensdag wacht RKC. Laten we dat niet vergeten.”


Wim van Zinnen, de middenvelder die voor het eerste sinds lange tijd weer eens een hele wedstrijd had gespeeld, was evenals tijdens het half uur dat hij woensdag tegen Den Haag had gespeeld de motor op het middenveld. Van Zinnen: “Ik had er alle vertrouwen in. Ja, ook toen we al zo vroeg op 1-0 achter kwamen. Oké, dan hebben we het geluk dat ze er geen tweede indouwen, maar da’s voetbal, niet dan.


Opdrachten
Na die achterstand was bij ons gelijk de angst weg. En zeg nou zelf, je kunt er beter vroeg in de wedstrijd een om de oren krijgen, dan pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd. We hebben hier laten zien dat wij een goede ploeg hebben. Voorin gasten als Hoekman, Frans Janssen en Anton Janssen die iets met een bal kunnen en daarachter jongens als Toon, Erik en ik die weten wat hun beperkingen zijn. Iedereen heeft zich prima aan de opdrachten gehouden.”


En over zijn duels met Karel Bouwens: “Kareltje is een prima gozer. Die moet je twee keer hard aanpakken en dan heb je de rest van de wedstrijd geen last meer van hem. Kijk je weet bij Mulder datje de eerste twee keer ver kunt gaan. Daarna is het afgelopen, maar dan is Kareltje al nergens meer.
Desondanks is het geen zeikertje. Karel incasseert zonder zich te beklagen bij de scheidsrechter. Nou, dan mag ‘ie van mij ook een keer uitdelen. Daar zit ik dan niet mee.”Hanssen
Net als afgelopen woensdag hield Nico Hanssen ook gisteren zijn ploeg in de wedstrijd door enkele malen doorgebroken Hagenaars ver buiten zijn doel van scoren af te houden. Hanssen: “Ik zat natuurlijk gelijk lekker in de wedstrijd, bij die doorbraak van Tolsma in de eerste minuut. Daarna kwam weliswaar die kopbal van Smeets, maar ik kreeg het zo druk dat ik niet meer kapot kon. En och, zo’n Smeets heeft verder ook niet veel meer klaar gemaakt. Gewoon zorgen dat je eerder bij de bal bent dan hij en dat is goed gelukt.”


Bert van de Pol, de spits die woensdag al tegen FC Den Haag de derde treffer scoorde, zat nog te genieten van zijn gelijkmaker van ruim een uur geleden. Van de Pol: “Frans gooide die bal prima voor. Ik dacht dat die Stam er wel uit zou komen, maar die bleef staan. Daarom was ik bijna nog te laat, maar gelukkig kon ik er nog net bij. Vanaf dat moment wist ik zeker dat we het zouden redden. Tien minuten voor tijd was de wedstrijd voor ons gespeeld.”


Kapot
Evenals Van de Pol was ook Anton Janssen voor de tweede keer in vijf dagen tegen Den Haag succesvol. Janssen: “Op het laatst kwam ik bijna niet meer vooruit. Zo kapot zat ik. Maar ik ben blij dat ik weer eens een hele wedstrijd uitgespeeld heb. Ik ben pas nog uitgebreid onderzocht. Ik had een gebrek aan ijzer. Daarom slik ik al sinds twee weken, twee staalpillen per dag. Dat helpt uitstekend. Daarnaast kun je met zo’n entourage niet kapot. Het interesseert me niks als 14.000 mensen me uitfluiten. Dat hoor ik niet. Ik zie alleen dat ze er zitten.”


RKC
Frans Janssen, de laatste van het trio dat twee keer tegen Den Haag scoorde, wilde nog niets weten van een gelopen koers. Janssen: “We moeten nog niet te blij zijn. Natuurlijk, stuk voor stuk voelen we ons sterk, maar laten we alsjeblieft de wedstrijd van woensdag niet onderschatten. We hebben het helemaal weer in eigen hand, maar dan moet er wel gewonnen worden van RKC. Dat is nu het belangrijkste.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.