Winterstop tot 15 februari het beste

NEC in winter op zoek naar variatie


“Je kunt met dit sneeuw- en vorstweer niets plannen. Ik zoek het met NEC in de variatie. Dan is dit, dan is dat. Soms zijn we in het zaaltje in de catacomben bezig, dan weer op het gravelveld van de amateurs.”


NEC-trainer Pim van de Meent komt bij van een trainingspartijtje, waaraan hij en ook hulptrainer Clemens Hermans die maandagmiddag hebben deelgenomen. Van de Meent: “De beste manier om deze tijd door te komen, is toch om een winterstop tot 15 februari in te gelasten. Hier heb je niets aan. En zaalvoetbal rond de kerstdagen is natuurlijk niet ideaal. Dan wil iedereen op een andere manier vakantie vieren, is voor zichzelf bezig. Speel maar na 2 januari in de zaal, dat lijkt me toch stukken beter.”


Oefenduels
Voor de spelersgroep van NEC wordt naarstig naar afwisseling in de training gezocht. Maar tot nu toe haalde men bakzeil. Er kon wel eens zaalvoetbal worden afgewerkt in de Wijchense Olympic-hal van de vroegere NEC-manager Willy Jansen, maar oefenduels tegen Roda JC in de Goffert, en tegen AZ’67 en Go Ahead Eagles werden afgelast. NEC houdt de contacten warm met deze oefenkandidaten, maar iets plannen is momenteel gekkenwerk.
Het sneeuwt licht, en een groep van dertien man werkt een oefenpartijtje af op het sneeuwvrij gemaakte gravel. Peter Selbach, Wim van Zinnen, Sije Visser, Danny Hoekman, Toon Willemse en Bert van de Pol zijn om verschillende redenen niet aanwezig. De beide doelmannen spelen actief mee in het veld, om net als de trainers geen kou te vatten. Doelman Nico Hanssen viert zijn 25ste verjaardag, en later in het warme spelershome worden de collega’s getracteerd op gebak.De spelersgroep oefent op het sneeuwvrij
gemaakte gravelveld van de NEC-amateurs


Tot carnaval
Hulptrainer Hermans stelt: “Ik verwacht dat we tot de carnaval geen fatsoenlijke bal kunnen spelen. Gelukkig ligt er tenminste nog sneeuw op het veld. Maar ik moet er niet aan denken wanneer het eerst gaat dooien, en vervolgens weer gaat vriezen. Dan ben je nog acht weken zoet.”
De plaatselijke hockey verenigingen Union en Nijmegen beschikken over bruikbare kunstgrasvelden. Hermans: “Die van Union is te huur, NEC wil daar maar al te graag gebruik van maken, maar het terrein is vooralsnog niet sneeuwvrij gemaakt. Of Nijmegen verhuurt, weet ik niet.”
NEC oefende al eens in de winter op kunstgras, tijdens een trainingskamp in Leiden bij het Haagse HOC. NEC zou de competitie hervatten met de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport, maar die wedstrijd gaat dus komende zondag in nog geen duizend jaar door.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.