Weteringshof kampioen schoolvoetbal

De meisjes van het voetbalteam van de Weteringshof uit Zwanenveld in Nijmegen gaven de school gisteren een mooi cadeau ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan: het schoolvoetbalkampioenschap van Nederland 1985.

Het team van de Weteringshof had de eerste wedstrijd in Zeist de Roncallischool uit Zeddam als tegenstander. Een sterke ploeg die de Nijmeegse meisjes al na 1 minuut op een 0-1 achterstand zette. Het was Danielle Korbmacher die met een kopbal in de tweede helft 1-1 scoorde. In de strafschoppenreeks bracht Esther van Eigenhuizen na de negende penalty, de beslissing voor de Weteringshof.

In de finale speelden de Nijmeegse meisjes uit tegen de Ichtusschool uit Boskoop. De Nijmeegsen kwamen in de eerste helft via een fraai doelpunt van Frida Slults op aangeven van Danielle van Korbmacher op 1-0. Toch maakte Boskoop in de eerste helft nog gelijk. Na de rust kwam Weteringshof goed terug en nam een 2-1 voorsprong na een slalom van Danielle Korbmacher, die door haarzelf werd afgerond met een treffer.

Toen de overwinning en het kampioenschap een feit was, werden er tranen met tuiten gehuild. De terugkomst in Nijmegen was voor de meisjes overweldigend: een rondrit door de wijk en een ontvangst in het Goffertstadion in de rust van NEC-RKC.