‘We spelen nog tien duels’

Pim van de Meent ziet NEC in de nacompetitie komen

NEC-trainer Pim van de Meent gelooft nog steeds in het bereiken van de nacompetitie. De twee zinnen “Nog vier duels? Tien bedoel je” laten niets aan duidelijkheid te wensen over. Na nog vier competitiewedstrijden volgens volgens Van de Meent nog zes duels in de nacompetitie.

Die nacompetitie, dat blijft het streven van NEC, ook al komt de koploper van de eerste divisie, FC Den Haagm zondagmiddag op bezoek in de Nijmeegse Goffert. Wat Van de Meent zelf betreft, is die confrontatie niets aparts. Tenslotte zou enige maanden geleden Van de Meent door De Stoop al naar de Residentie gehaald zijn, ten koste van de huidige oefenmeester, Rob Baan.
“De spelers van NEC zullen morgenmiddag gewoon moeten winnen, hun uiterste best moeten doen. Sinds oktober van het vorig jaar heeft FC Den Haag niet meer verloren. Het is aan NEC om aan die reeks een eind te maken”, aldus Van de Meent.

In het Nijmeegse kamp kunnen linksbuiten Danny Hoekman en verdediger Frans Paymans eventueel worden opgesteld. Het duo heeft de schorsingen erop zitten. “Alleen Anton Janssen vormt momenteel een vraagteken. Hij kreeg deze week een griepaanval. Ik moet maar afwachten of hij op tijd wéér fit is”, vertelt Van de Meent.

En Van de Meent vervolgt met: “Het is natuurlijk ideaal als je FC Den Haag inderdaad aftroeft. Maar ook al verliezen we, dan nog ben je nog altijd kansrijk in de strijd om de vierde periode. Maar onder alle omstandigheden blijf ik zeggen: nuchter blijven, en het voetbal positief blijven benaderen.”


Bergamin
Voorzitter Henk Bergamin  ziet winst tegen FC Den Haag als een pure noodzaak. Bergamin: “Dat gereken van als we verliezen, dan kan er dit en dat nog gebeuren. Daar moeten we nu maar eens mee ophouden. NEC moet morgen gewoon winnen van Den Haag. Dat is pure noodzaak, omdat er daarna nog twee lastige uitwedstrijden volgen tegen Vitesse en DS’79. We moeten er ons goed van bewust zijn dat we een hele goede kans hebben om in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Heerenveen flink wat geld te beuren. Stel dat die wedstrijd alles beslissend is. Daar moeten dan toch mensen op afkomen en hebben we misschien 8.000 mensen binnen de poorten van het stadion. Dat brengt heel wat geld op. Want laten we eerlijk zijn, de toeschouwesaantallen vallen dit seizoen bitter tegen en dat kan alleen maar erger worden als er in de laatste thuiswedstrijd niets meer op het spel staat. Dan komen er nog geen 500 mensen en wordt de situarie alleen maar zorgelijker.”

De spelers moeten het nu waarmaken en ik ben er van overtuigd dat ze dat kunnen. Het product staat toch op het veld. Daar komen de mensen op af. Kijk naar FC Den Haag. Tegen NEC zaten er nog geen 2.000 toeschouwers. Er kwam niemand op af, omdat de club niet presteerde. En kijk ’s hoe de situatie voor Den Haag nu veranderd is. Plotseling komen er 7.000 mensen bij hun thuiswedstrijden, omdat er prestaties geleverd worden. Mensen onthouden alleen de stand op de ranglijst, niet hoe goed of slecht er gevoetbald is.”

Supporters
Gezien het belang van de wedstrijd zal het Goffertstadion morgenmiddag om 14.30 uur in ieder geval beter bezet zijn dan de afgelopen weken, toen de tribunes door hooguit 2.000 enthousiastelingen bevolkt werden. Wanneer het een beetje meezit moeten dat er morgen in ieder geval twee keer zoveel zijn. Een deel ervan zal ongetwijfeld uit Den Haag komen en maar weinig mensen in Nijmegen zullen die constatering met gejubel ontvangen, gezien de reputatie van de Haagse ‘supporters’.
De Rotterdamse politierechter mr C. Lensink-Bosman veroordeelde donderdag nog in een snelrechtprocedure twee Haagse voetbalvandalen tot het betalen van een bijdrage van f 1.500 gulden aan de schade die zij woensdagavond hadden veroorzaakt in een treinstel van de Nederlandse Spoorwegen.

De twee voetbalsuppporters werden woensdag samen met vijf andere clubgenoten aangehouden op het station in Schiedam na de voetbalwedstrijd SVV – FC Den Haag (eindstand 1-1). Ze werden verdacht van openlijke geweldpleging, vernieling en verboden wapenbezit. Volgens de politie vierden de supporters hun vernielzucht onder andere bot op reclameborden in het stadion tijdens de voetbalwedstrijd. Na afloop sloegen ze hun slag in de trein, waar ze eveneens aanzienlijke vernielingen aanrichten.

Henk Bergamin: “Wat de supporters betreft heb ik uit hoofde van mijn functie alles geregeld. Nee, ik zeg niet wat. Dat merken ze wel. Mensen uit Nijmegen hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken. De supporters uit Den Haag komen in een eigen vak. Ons stadion is wat dat betreft groot genoeg.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.