“We moeten winnen”

John Vievermans is met NEC klaar voor de wedstrijd tegen Vitesse

NEC maakt zich deze periode op voor een eindsprint van drie wedstrijden waarin de fel begeerde nacompetitie gehaald zal moeten worden. Dat toetje, dat niet alleen sportief maar ook financieel het seizoen voor de Nijmegenaren nog enigszins kan redden, zal dan gehaald moeten worden in twee uitwedstrijden en een laatste thuiswedstrijd.

Gezien de moordende concurrentie in de top van de strijd van de vierde periode, is de ploeg van Pim van de Meent bijna wel genoodzaakt om zes punten uit de laatste drie competitieduels te slepen. Na de even verrassende als verdiende zege tegen koploper FC Den Haag, afgelopen zondag, lijkt NEC er klaar voor. Die conclusie kan in ieder geval getrokken worden uit de woorden van middenvelder John Vievermans, vanaf de uitwedstrijd tegen RBC een van de spelers die constant een goed niveau haalde.

Vievermans: "De ploeg is op een gegeven moment wakker geschud. Iedereen is ervan doordrongen dat we deze laatste kans moeten grijpen. Ook wij lazen iedere keer in de pers dat NEC de best voetballende ploeg van de eerste divisie had, maar we verloren wel steeds. Nu hebben we de handen in elkaar geslagen en is de sfeer optimaal. Nee, ook die toestanden met de salarissen heeft dat niet kunnen veranderen. De penningmeester heeft ons de situatie uitgelegd en we zijn gerustgesteld. Als wij presteren komen de mensen vanzelf. Dat heb je ook tegen Den Haag kunnen zien."

"Ja, ik draai de laatste tijd lekker. Dat komt ook omdat ik nu sinds RBC centraal op het middenveld speel. Daar loop ik fijn te voetballen. Je wordt veel aangespeeld en ik kan vanuit die rol ook veel ballen opeisen. Natuurlijk zou het leuk zijn als we aan het eind van de competitie afscheid kunnen nemen van Pim van de Meent met een plaats in de eredivisie, maar dat is voor mij niet het belangrijkste. Je voetbalt nu eenmaal niet voor de trainer, maar voor jezelf en de ploeg."

"Morgen zullen we tegen Vitesse in ieder geval alles op alles moeten zetten. Je kunt nu wel zeggen dat er voor hun niets weer op het spel staat, maar Vitesse is gewoon een rare ploeg, terwijl ze tegen NEC natuurlijk altijd iets extra’s willen geven. Dat is nu eenmaal zo gegroeid. Nee, ik weet niet tegen wie ik speel morgen, maar dat interesseert me eigenlijk ook niet zo. We moeten gewoon winnen, dat is alles."

"Mochten we de nacompetitie halen, dan zie ik ons verder komen dan vorig jaar. Toen speelden we een goede derde periode, maar werden we in de vierde periode geconfronteerd met allerlei schorsingen van jongens die al op twee gele kaarten stonden. Het team wat toen in de nacompetitie stond was duidelijk niet op elkaar ingespeeld, omdat we steeds in de opstelling hadden moeten schuiven. Nu zijn we echter in de winning-mood, al bekijk ik het van wedstrijd tot wedstrijd. Daarom is Vitesse vooralsnog het belangrijkste. Daarna zien we wel weer verder."

Vitesse-trainer Clemens Westerhof gelooft dat gemotiveerde tegenstanders op dit moment eerder een voordeel dan een nadeel zijn. Westerhof: "Aan het eind van het seizoen worden de prijzen verdeelt. Het staat buiten kijf dat wanneer je daaraan niet meedoet het moeilijk is een elftal nog te motiveren.
"Maar juist wanneer aangetreden moet worden tegen teams die nog wel ergens voor strijden zijn ook kansloze ploegen bereid de mouwen op te stropen om voor een verrassende stunt te zorgen. Tegen NEC zijn we dan ook honderd procent gemotiveerd."

"Wanneer we tegen NEC goed presteren is dat een prima ruggesteuntje voor de laatste thuiswedstrijd, tegen FC Den Haag. Dat team kan straks in Arnhem misschien promoveren. Ook dat duel kan heel aardig worden."
Clemens Westerhof kan morgen beschikken over een nagenoeg complete selectie. Alleen eerste doelman Lloyd Doesburg is nog geschorst. Granlund en Pelleboer, die tegen RKC nog geblesseerd moesten toekijken zijn vrijwel zeker van de partij. Alleen spits Granlund ondervindt nog enigzins last van een enkelblessure, maar zal hoogstwaarschijnlijk wel kunnen spelen.

Westerhof: "Nu iedereen fit is kan ik alle kanten op. De spelers moeten weer knokken voor een plaats en dat werkt alleen maar positief. Daarnaast kan het voor enkele spelers die nog geen nieuwe verbintenis hebben geen kwaad zich in de kijker te spelen. één ding is zeker, we zullen onze sportieve plicht jegens NEC met volle inzet vervullen."

Vermoedelijke opstelling NEC: Hanssen, Wlllemse, Mommertz, Visser, Paymans, Frans Janssen, Vievermans, Anton Janssen, Grim, Van de Pol, Hoekman.

Vermoedelijke opstelling Vltesse: Tassenaar (Lampescherf). Hendriks, Lubse, Nijenhuis, Smand, Gerritsen, Koenen, Thijssen, Budding, Granlund, Pelleboer.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.