“Voor NEC een eervolle nederlaag”

Sandor Popovics hoopt op positief effect

Sandor Popovics formuleerde de gang van zaken na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord treffend: “Het is nu eenmaal gemakkelijker om het spel te beletten dan het daadwerkelijk te maken. Ik wist dat als we spelers als Mario Been, Jan Sörensen en Simon Tahamata uit konden schakelen, we al een heel eind verder zouden zijn. Dat is perfect gelukt, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat we vanmiddag natuurlijk niet het echte Feyenoord aan het werk gezien hebben.”


“Toch hebben we hier een punt laten liggen. Een gelijkspel had er voor NEC vandaag ingezeten, maar ik neem de jongens niets kwalijk. Rekening houdend met het gemis van zes geblesseerde spelers hebben we ons naar vermogen verweerd. Al blijf ik zeggen dat Henk Grim die ene bal bij Gerard Kerkum op de eretribune had moeten schieten. Nu werd hij door drie spelers van Feyenoord op de huid gezeten en leden we balverlies. Dat was de directe aanleiding tot het enige doelpunt. Overigens had De Munnik ook in die situatie moeten fluiten, want Grim werd duidelijk vastgehouden.”


Tijdens de wedstrijd maakte Popovics zich nogal kwaad over het optreden van De Munnik. Toen Grim zijn gele kaart kreeg, ontplofte de Hongaar bijna en trok staande langs de zijlijn in opperste woede zijn portemonai en stak het ding als zijnde een rode kaart voor De Munnik in de lucht. Toen De Munnik even later NEC een vrije trap gaf sprong Popovics opnieuw van de bank en maakte spontaan een vreugdedansje.
“Ik zeg bijna nooit wat over scheidsrechters, maar vanmiddag vond ik De Munnik verschrikkelijk slecht Als mijn spelers ook maar een vinger uitstaken naar een speler van Feyenoord, was het gelijk mis, maar als ik dan zie wat hij allemaal van hun kant onbestraft liet, dan word ik niet goed. Ik beschouw het echter als een compliment voor mijn spelers dat ze er niet op gereageerd hebben.
Ook daarom zijn we eervol uit deze wedstrijd  gekomen, al besef ik ook wel dat eervol weinig waarde heeft in het betaalde voetbal.”


Positief
“Ik hoop in ieder geval dat deze wedstrijd bij de jongens doorwerkt. Psychologisch moet het een positief effect hebben. Feyenoord speelt dit seizoen voor een van de bovenste drie plaatsen. Wij moeten zorgen dat we boven de onderste drie blijven. Als ik dan naar vanmiddag kijk, dan moet dat lukken. Dat weet ik zeker.”


Feyenoord-trainer Ab Fafiê sprak over een leer voor de volgende keer. Fafiè: “Vóór zo’n wedstrijd praat iedereen weer over een uitslag van 5-0 of 6-0. De mogelijkheden daarvoor hadden we vooral in het begin zeer zeker, maar als dat doelpunt dan uitblijft, sluipt toch de onrust in de ploeg. Het concept dat je voor ogen staat komt er absoluut niet meer uit. Gelukkig valt die goal dan toch, maar zelfs daarna waren we niet bij machte om verder door te drukken. De mensen die in zo’n situatie het voortouw moeten nemen, gaven bij ons vanmiddag niet thuis. Tahamata werd uit de wedstrijd gespeeld door die Van Rossum en Been en Sörensen haalde geen moment hun normale niveau. Dat is een pijnlijke constatering die te denken geeft.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.