Berry Arends: “Ik zat er helemaal doorheen”

Zaterdag kreeg de pas 17-jarige Berry Arends van Sandor Popovics te horen dat hij tegen Feyenoord in de basis zou staan. Een beloning voor zijn sterke optreden van de laatste weken.
Niet alleen werd hij vorige week tot de beste speler van het internationale toernooi in Veendam gekozen, ook tijdens de andere oefenduels van het tweede team behoorde Arends geregeld tot de uitblinkers.


Het debuut van Arends duurde precies 68 minuten. Toen haalde Popovics de compleet leeggespeelde middenvelder naar de kant Arends: “Conditioneel zat ik er helemaal doorheen; daarom was die wissel ook terecht. Voor de wedstrijd was ik ontzettend gespannen, maar vanaf de aftrap ging alles vanzelf. Ja, het was zonde van die kans. Ik kreeg de bal echter voor mijn linkse been en dat is helaas niet mijn sterkste. Natuurlijk hoop ik op een doorbraak, maar ik laat alles rustig op me afkomen. Tegen Excelsior zat ik op de bank en nu gelijk al in de basis, al besef ik ook wel dat ik er in sta, omdat er zoveel geblesseerd zijn.”

“Nee, ik train niet mee met de selectie. Dat is niet te combineren met mijn studie aan de MEAO in Velp. Ik ben iedere dag pas om 14.50 uur klaar, dus dat red ik niet. Die opleiding duurt drie jaar. Ja, soms is het moeilijk te combineren met het voetbal, maar de school gaat bij mij voor. Alles gooien op een carrière in het betaalde voetbal zie ik niet zitten. Dat is slechts weggelegd voor enkelen, dus dat risico is me te groot.”


Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.